Aimé Leon Dore en Porsche lanceren prachtige 944 Turbo

In deze stylish eighties-klassieker zouden wij graag een rondje door New York willen rijden.

Gerestaureerde Porsche-modellen zijn eigenlijk altijd wel een hit. Zeker als het New Yorkse modehuis Aimé Leon Dore zich er mee bemoeit. De collab is overigens niet nieuw: het Duitse automerk werkte al drie keer eerder met één van ’s werelds hotste modemerken. En dat leverde, behalve kleding, al drie fantastische Porsche’s op.

In 2020 ‘rolde’ de eerste Aimé Leon Dore x Porsche samenwerking van de spreekwoordelijke band. Dit was de Aimé Leon Dore 964 Porsche Carrera 4. Een jaar later in mei 2021, kwamen zij op de proppen met een ‘Super Carrera’, vol fantastische rally-achtige details en een dito kleurstelling. Vorig jaar sloeg iedereen stijl achterover toen de Aimé Leon Dore x Porsche 356 werd gepresenteerd. Een hele slicke, bijna Chicago-gangsters-achtige Porsche 356 uit 1960 in de kleur Midnight Blue.

Voor de vierde lancering nam Aimé Leon Dore een Porsche 944 Turbo uit 1986 onder handen. De kleur: Guards Red. Wat meteen opvalt zijn de met op maat gemaakte gouden 17” TeleDial-velgen. Deze velgstijl was (en is) erg populair op de Porsche 944 en 928 en is favoriet onder veel Porsche-aficionados. De bestickering  op en rondom de Porsche heeft dezelfde gouden kleur als de velgen.

Vanbinnen is de 944 wellicht nóg wel toffer. Het gehele interieur heeft een heerlijke bruingouden gloed. Er is gebruikt gemaakt van chic, en very eighties, geperforeerd bruin alcantara-leer in de kleur siennabruin. Her en der, en vooral ook prominent cool op het stuur, prijkt ALD-branding in een bijpassende gouden kleurstelling. Ook erg retro: Porsche en Aimé Leon Dore hebben ervoor gekozen om de Blaupunkt-radio/cassettespeler in al zijn vintage-pracht onberoerd te laten. We gaan dus op zoek naar cassettebandjes van Michael Jackson, Madonna en George Michael…

Over de competenties onder de motorkap hoeven we ons ook geen zorgen te maken. De Aimé Leon Dore x Porsche 944 Turbo beschikt over een 2,5-liter viercilinder turbomotor die 217 pk en 243 Nm koppel levert. Wil je de Porsche bewonderen, dan zul je even de Aimé Leon Dore flagshipstore moeten bezoeken op 224 Mulberry Street in New York. En de Porsche kunnen we waarschijnlijk niet aanschaffen. Maar dit onderstaande speciale leren ALD x Porsche-jack – uit de Spring/Summer 2024-collectie – gelukkig wel!

Meer informatie vind je hier