Rum is een veelzijdige drank, het is geen wonder dat zoveel mensen het tot hun favoriet rekenen en als vast ingrediënt in hun cocktails. Met de jaarlijkse Rum Month die onlangs van start ging, zorgt BACARDÍ traditiegetrouw voor een Caribische sfeer in deze zomermaand.
Dit jaar worden drie iconische cocktails in het zonnetje gezet. Namelijk de Piña Colada, de Mojito en de Daiquiri. Niets mis met het originele recept, maar BACARDÍ daagde drie bijzondere Amsterdamse bars uit om de klassiekers in een vernieuwend jasje te steken.
Signature Cocktails
Natuurlijk hoef je jezelf niet te beperken tot deze paar dagen als je wilt genieten van een drankje of twee – rum kan letterlijk elk moment van het jaar worden genoten. Toch raden we hier bij ModMod even een bezoek richting Amsterdam aan om deze geherinterpreteerde signature cocktails te proberen bij de drie bars hieronder.
De eerste is Bar Twentyseven (Dam 27, Amsterdam), de elegante en stijlvolle bar middenin Amsterdam. Waar wij vooral nieuwsgierig zijn naar de Tzatsiki Mojito met BACARDÍ Reserva Ocho, Griekse yoghurt, muntsiroop, komkommersiroop, limoen, zout en muntblaadjes.
Het bekroonde barmenu van de tweede aanrader is vaste waarde The Duchess (Spuistraat 172, Amsterdam). Een indrukwekkend menu, waar ze veel aandacht hebben voor traditionele klassiekers als Absint, Vermouth en Pastis. Niets minder dan iets spectaculairs maken ze dan ook van hun Daiquiri Glacé. Deze wordt bereid met BACARDÍ Carta Blanca, suikersiroop, limoensap, Thaise basilicum blaadjes, Dash sodawater, grapefruit en bitterkaviaar.
De derde bar die BACARDÍ aanraadt om de drie iconen op een nieuwe manier te ervaren is Law & Order (Voetboogstraat 4, Amsterdam). Tussen de Singel en het Rokin. Een moderne cocktailbar in een klassieke setting, waar het motto is: Bar without Bullshit. Lees: high-end dranken en old school hiphop. Net voor de pandemie geopend, maar nog steeds springlevend met voor de Rum Month onder meer de Doughnut Piña Colada. Deze bestaat uit BACARDÍ Carta Oro, doughnut shrub, kokosroom en ananas.
Zelf aan de slag? We helpen je hieronder op weg met drie recepten waarmee je niet fout kunt gaan.
BACARDÍ DAIQUIRI
INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
2 theelepels extra fijne suiker
BEREIDINGSWIJZE
– Giet de suiker en het limoensap in een cocktailshaker en roer tot de suiker is opgelost
– Voeg BACARDÍ Carta Blanca Rum toe
– Vul de shaker tot de helft met ijsblokjes en voeg crushed ijs toe om de shaker te vullen
– Schud krachtig tot het geheel goed gekoeld is
– Zeef door een fijn theezeefje in een gekoelde Coupette
GLASWERK: Coupette
GARNERING: Geen
BACARDÍ MOJITO
INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
12 muntblaadjes
2 theelepels extra fijne suiker
25 ml sodawater
BEREIDINGSWIJZE
– Voeg de BACARDÍ Carta Blanca Rum, limoensap, suiker en munt toe aan een highball-glas
– Druk op de munt met een barlepel om olie vrij te maken
– Voeg tot bijna aan de rand crushed ijs toe en draai met een lepel door het glas
– Top af met een scheutje club soda en meer crushed ice
– Garneer met een takje munt en een partje limoen
GLASWERK: highball
GARNERING: munttakje en partje limoen
BACARDÍ PIÑA COLADA
INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml ananassap
37,5 ml kokoswater
3-4 stukjes verse ananas
2 theelepels basterdsuiker
BEREIDINGSWIJZE
– Plet 3-4 stukjes ananas voorzichtig in een shaker
– Voeg het ananassap, het kokoswater en de basterdsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost
– Voeg de BACARDÍ Carta Blanca en ijs toe en schud krachtig
– Serveer in een hurricane glas met crushed ice
– Garneer met een ananasschijfje en een ananasblad
GLASWERK: hurricane
GARNERING: schijf ananas en ananasblad