Nooit meer barbeknoeien

Deze oven maakt het wel heel makkelijk om je bbq-skills te demonstreren.

In vergelijking met barbecues van vroeger, zijn de betere ovens van nu idiot-proof en behoorlijk professioneel geoutilleerd. Een grote Big Green Egg, Boretti-BBQ of Weber zijn fantastisch om je barbecue-skills op te demonstreren.

Maar het kan allemaal nog makkelijker. In de Verenigde Staten heeft het merk Ninja met zijn handzame buitenoven de barbecue-markt op zijn kop gezet. Vooral omdat de Ninja electrische houtvuur barbecue het liefhebbers van houtgerookte vlees-gerechten nóg makkelijker maakt.

Met deze oven – die niet op vuur, maar electrisch is aangedreven – kan er eigenlijk helemaal niets meer misgaan. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je vlees van buiten prima oogt, maar van binnen nog rauw is. 

Met de Ninja houtvuur-buitenoven, de Woodfire geheten, kun je perfecte pizza’s bakken (met houtsmaak), maar je kunt er mee barbecuën en roosteren op hoog vuur. De oven werkt op elektriciteit, en smaak voeg je toe door het verbranden van echte houtpellets. 

De fine art of barbecue volgens Nick Toet.

Die houtpellets zijn er in verschillende smaken en die tillen je BBQ naar een veel hoger niveau. Omdat de oven is in te stellen van 40 graden tot 370 graden, kun je vlees en andere gerechten heel langzaam en precies roken en op smaak brengen, of – bij een hoge temperatuur – supersnel een houtoven-achtige pizza bereiden (in drie minuten).

De oven is volgens veel enthousiaste gebruikers in de VS perfect voor mals, sappig barbecue-vlees zoals ribs, brisket en pulled pork, of gewoon om je favoriete braadvlees meer smaak te geven in de buitenlucht.

De houtpellets met verschillende blends (die alleen voor de smaak worden gebruikt en niet als brandstof) zijn ook via Ninja te koop. Doordat de oven zo precies op temperatuur is in te stellen word je zelfs zonder echt je best te hoeven doen een echte barbecue-master. Nooit meer barbeknoeien dus. En dat voor minder dan 300 euro. ninja-kitchen.nl