De fine art of barbecue

Echt goed barbecuen luistert nauwer dan je denkt. BBQ-koning Nick Toet helpt je op weg.

Nick Toet barbecue
Stijlpastoor
Het is nieuw, glimmend en glibberig
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
panama hoed
Om door een ringetje te halen
Door Arno Kantelberg

Barbecuen is waarschijnlijk de meest masculiene aller kookdisciplines. Dat zal te maken hebben met de jongensachtige drift om fikkie te willen stoken. En misschien speelt de aloude jacht ook wel een rol hierin; het stuk vlees dat je vervolgens aansnijdt en op de grill werpt – de oermens die zich manifesteert.

Of is dat een versimpelde weergave van de praktijk? Is het misschien toch lastiger om deze eenvoudige ogende kookdiscipline onder de knie te krijgen?

Nick Toet, bekend van het YouTube-kanaal Eten met Nick legt in deze podcast haarfijn aan ModMod’s Arno Kantelberg uit waar je op moet letten. Na de lessen van Nick zal barbecuen bij jou in de tuin nooit meer hetzelfde zijn.

CV Nick Toet

Na zijn koksopleiding en het Grafisch Lyceum ging Nick Toet (35) aan de slag als video-editor bij Dumpert.nl. Zijn kook- én videoskills evolueerden tot het immens populaire YouTube-kanaal EtenmetNick. Op dat kanaal verrast Nick ruim 180.000 abonnees met een nieuw gerecht.

Van zijn hand verschenen inmiddels twee kookboeken: Eten met Nick en BBQ’en met Nick. Op zijn Instagrampagina is het culinair gezien over het algemeen ook een dolle boel.

Stijlpastoor
Het is nieuw, glimmend en glibberig
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
panama hoed
Om door een ringetje te halen
Door Arno Kantelberg