Dan halen we de zon wel hier naartoe

Chef Schilo van Coevorden haalt de Middellandse Zee naar Nederland met een nieuw restaurant in Amsterdam.

Barbounia Restaurant
Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Het nieuwe restaurant Barbounia haalt de inspiratie uit drie culinaire culturen, die van Italië, de Franse Rivièra en van Griekenland – maar er wordt ook nog geleend van enkele andere omliggende culturen. Het restaurant huist op de plek van de voormalige brasserie in het luxe Conservatorium Hotel, onder de rook van Concertgebouw, Stedelijk Museum en PC Hooftstraat in Amsterdam.

Chef Schilo van Coevorden heeft een team van chefs uit Italië en Griekenland naar Nederland gehaald die een menu hebben samengesteld als een hommage aan het mediterrane vakantiegevoel. La dolce vita!

De naam Barbounia komt uit het Grieks: Barbounia is de Griekse benaming voor rode mul, de delicate vis uit het Middellandse Zee-gebied. Zegt Schilo van Coevoerden: ”Na dertien jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken.” Wat, als we op dit moment (half april) naar buiten kijken, een waarheid als een koe is.

De wijnkaart biedt een selectie van verschillende wijnen, maar er is een focus op Italiaanse wijnen, vooral uit Sicilië en Sardinië. Voor de liefhebber staan er ook wijnen op de kaart uit de Franse Rivièra, evenals enkele prachtige Spaanse wijnen.

Barbounia streeft ernaar de menukaart “betaalbaar en toegankelijk” te houden. “De diversiteit van ons menu biedt meerdere opties. Sommigen kiezen voor een informele ervaring met heerlijke drankjes en dips, anderen geven de voorkeur aan een complete culinaire belevenis,” aldus Schilo van Coevorden.

Barbounia, Conservatorium Hotel, Paulus Potterstraat 50, Amsterdam – open van maandag tot en met zondag. Reserveren kan hier.

Over Schilo 

Schilo van Coevorden is geboren om de hoek van het Conservatorium hotel. Na de Culinaire School in Rotterdam reisde hij door Europa en Azië, waar hij leidinggevende functies op zich nam en restaurants opende zoals Focaccia en Sphinx in Dubai.

In maart 2011 werd Schilo benoemd tot Executive Chef van het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Hier ontwikkelde hij zijn eigen stijl, bestaande uit klassieke en vaak eenvoudige bereidingen als eerbetoon aan de puurheid van verse lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

In september 2014 initieerde Schilo Taiko Cuisine & Bar in het Conservatorium Hotel. In Taiko Cuisine combineert hij zijn liefde voor de Aziatische keuken met lokale en seizoensgebonden producten. Naast Barbounia blijft Taiko de grote culinaire trekker van het Conservatorium Hotel.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder