Dit zijn de beste wijnbars ter wereld

De 150 meest aansprekende wijnbars wereldwijd zijn verzameld in een fraai coffee euh… winetable boek.

Innemer van dienst is Jurgen Lijcops. De auteur selecteerde honderdvijftig wijnbars die je als liefhebber bezocht móet hebben. Van Bordeaux tot Kaapstad en van Bangkok tot Sydney. Het beeld hierboven is genomen in winebar Buddy in San Francisco (Albert Law).

Bar-a-vin Bordeaux (G. Bonnaud)

Sommige van de opgenomen adressen zijn uniek omwille van hun exquise inrichting, andere omwille van het adembenemende uitzicht en weer andere staan bekend om hun uitzonderlijke service. Maar allen hebben ze een unieke wijnkaart die zelfs voor de grootste kenners verrassingen in petto heeft. Lijcops schreef eerder al de bestseller 150 bars you need to visit before you die.

Bar Brutal, Barcelona (Monika Frias)

Hollands glorie

In het boek zijn ook drie Nederlandse wijnbars opgenomen: In Amsterdam zijn dat Shiraz en Bubbles & Wines. In Rotterdam is dat wijnbar Fou.

Cava Vegera, Athene

Over de auteur

Jurgen Lijcops draait al jaren mee als sommelier en spirits connaisseur bij de hoogst aangeschreven restaurants. Hij reist de wereld af om zijn drankenkennis constant bij te spijkeren, en kent dan ook de meest exquise bars waar je ongedwongen kunt genieten van de beste cocktails en spirits.

Gordon’s Wine Bar, Londen (Chio-Photography)

In 2016 startte hij Bar Burbure, met de meest bijzondere cocktails en longdrinks. In datzelfde jaar werd deze bar al uitgeroepen tot Best Bar Concept. Hij werd tweemaal geselecteerd als beste sommelier van België en als beste gastheer van België door Gault Millau.

Birba, San Francisco (Grace Sager)

150 winebars you need to visit before you die. Engelstalig. gebonden, 256 pagina’s, €29,99, Lannoo.