BMW en LEGO bundelen de (paarden)krachten

De 24 Uur van Le Mans in je woonkamer? Dat kan dus nu…

Na een lange onderbreking keert BMW dit jaar terug in de 24 Uur van Le Mans. Zowel de BMW M Hybrid V8 als de BMW M4 GT3 zullen deelnemen aan deze epische race die dit jaar verreden wordt op 15 en 16 juni. Om dit heuglijke feit kracht bij te zetten hebben de Beierse vrienden de hulp ingeschakeld van hun Deense buren van LEGO.

De set LEGO Speed Champions BMW M Motorsport bevat dus een replica-model van de BMW M4 GT3 en de BMW M Hybrid V8. Beide zijn geïnspireerd op hun tegenhangers in het echte leven, inclusief uitlaten, diffusers, achterspoilers en de BMW M Motorsport-kleurstellingen.

De twee LEGO BMW M Motorsport-auto’s zijn uitgerust met verwijderbare daken. Op deze manier kun je de meegeleverde minifiguur-bestuurdertjes in de auto plaatsen, voordat je de 24 Uur van Le Mans in jouw huiskamer naspeelt.

De set bevat in totaal 676 onderdelen, maar ze vallen op door de kenmerkende witte, blauwe en rode kleurstelling van BMW M en verschillende coole kenmerken. Zo heeft de M Hybrid V8 een omhullende voorruit, een op het dak gemonteerde luchtinlaat en een aan de achterkant gemonteerde vin. De M4 heeft gele koplampen, een verstelbare achterspoiler en een enorme diffuser aan de achterkant.

Het assortiment van LEGO Speed Champions-sets is de afgelopen jaren flink gegroeid. Eerder werden er al modellen gelanceerd voor coole merken als Ferrari, Pagani Utopia, Porsche, McLaren en Audi. De BMW Speed Champions-kit voor de twee auto’s is ontworpen voor liefhebbers van negen jaar en ouder. De set is te koop zijn bij retailers over de hele wereld, Lego-winkels en BMW-dealers. De prijs bedraagt €49.

Meer informatie vind je hier