Buurman, wat doet u nu?

Een schokgolf door het Duitse voetbal: die Mannschaft zegt nein tegen Adidas.

Tot een paar jaar geleden was eigenlijk alles aan die Mannschaft zoals je dat van het Duitse voetbalelftal verwachtte. Ze bereikten de finale van grote eindtournooien, wonnen vrijwel altijd de belangrijke wedstrijden tegen Oranje, gingen door tot het gaatje en wonnen vaak in de laatste paar minuten.

En: ze waren onverbrekelijk verbonden met hun eeuwige sportieve partner Adidas. Sterker nog: Adidas en de Duitse voetbalbond werken al sinds 1954 nauw met elkaar samen, zeventig jaar lang! 

Dit zijn de mooiste shirts voor het EK van deze zomer.

De samenwerking met het van oorsprong Duitse sportmerk leverde in de loop der jaren prachtige voetbaltenues op. Het witte shirt met de zwarte broek is een even simpele als tijdloze combinatie die stijlvol oogt en een stuk volwassener dan het oranje shirt van Nederland. 

Edoch, over drie jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen die Mannschaft en Adidas. De voorzitter van de Duitse voetbalbond, Bernd Neuendorf, maakte van de week bekend dat het Duitse elftal vanaf december 2026 in zee gaat met Nike. 

Dit nieuws leidde tot een flinke shock bij Duitse sportliefhebbers, temeer daar Duitsland in het shirt met de drie strepen drie wereldtitels en twee Europese kampioenschappen wist te winnen. Maar het Wereldkampioenschap van 2026 zal de laatste keer zijn dat we het Duitse elftal in tenues van Adidas zien. Mits men zich weet te plaatsen natuurlijk, want ook dat is gek genoeg niet eens meer zo zeker.

Bij de honkballers in Amerika gaat er iets mis met de broeken.

Pech voor de Duitse sportgigant Adidas, waar het de laatste tijd sowieso al minder gesmeerd loopt na het échec met Kanye West en diens Yeezy-merk. Er is in dit geval helaas geen blessuretijd voor Adidas om nog de winnende te maken.