Cognac ja, maar uit Champagne

En je kunt er ook nog dit heerlijke dessert mee maken.

Cognac ken je als de sterke drank die wordt gecreëerd door witte wijn te distilleren. Cognac champagne is cognac die uit de districten Grande Champagne en Petit Champagne in de Cognacstreek komt – hier komt de fijnste eau-de-vie vandaan.

De fruitige cognac champagne Tercet van Rémy Martin is het geesteskind van drie Franse heren: wijnmaker Francis Nadeau, meester-distilleerder Jean-Marie Bernard, meester distilleerder en Baptiste Loiseau, keldermeester bij Rémy Martin. 

Deze vakmannen hebben getracht de essentie van de druif (die zijn wortels heeft in de kalkrijke terroirs van Petite Champagne en Grande Champagne) te laten bloeien in de Rémy Martin Tercet. Mooi. Lekker. Houden we van.

Dit is ook een champagnecocktail, maar wel een cocktail als een veldkanon.

Tercet is een ongewone cognac, eentje die verfijnd is maar ook expressief en fruitig, met een sluiertje van tropische noten. Het smaakpalet van de cognac omvat tropische toetsen zoals passievrucht, mandarijn en ananas – dus goed te combineren met je favoriete seizoensfruit.

Waar Tercet zich ook buitengewoon goed voor leent, is voor een dessert om de vingers bij af te likken. En daar hebben we zelfs een handig recept voor.

Tercet cognac-ijs

Ingrediënten

  • 4 theelepels Rémy Martin TERCET Cognac Champagne
  • 310 ml room
  • 160 ml melk
  • 90 g suiker
  • 1/2 vanilleboon
  • 3 eierdooiers

Bereiding

Kook de room samen met de melk, de suiker en de halve vanilleboon. Laat 30 minuten sudderen en voeg daarna de eierdooiers toe. 

Breng deze mix weer lichtjes aan de kook en giet er de Rémy Martin TERCET Cognac Champagne bij. Laat het mengsel hierna minimaal 24 uur volledig afkoelen tot ijs in je koelkast. Daarna is je dessert klaar om geserveerd te worden samen met de Champagne TERCET cocktail.

En dit drinken we erbij

Deze champagnecocktail is wel héél makkelijk te bereiden: 20 ml Rémy Martin Tercet Cognac Champagne schenk je bij 90 ml gewone champagne (bijvoorbeeld van het zeer prettige Carbon). Santé!

remy martin tercet cognac champagne

Rémy Martin Tercet – €179,95 (0,7L)