10 fitnessmythes gekraakt in 10 minuten

In de onderstaande video kraakt Jeff Nippard 10 fitness mythes in 10 minuten. Beschouw deze 10 minuten als een waardevolle investering.

Progressie door microladen fitness

Het idee is simpel: je tilt met regelmaat zware gewichten op, zorgt dat je voldoende (en gezond) eet en je neemt genoeg rust om te herstellen.

Uiteraard kun je de basis van krachttraining opdelen in subonderwerpen, waardoor je aan je progressie kunt sleutelen, maar in dat proces kun je ook verdwaald raken in de overdaad aan informatie.

In de sportschool wordt van alles geroepen, misschien hebben je vrienden of familie nog wat goedbedoeld advies voor je en dan is er ook nog het internet dat vol staat met verwarrende informatie.

Bro science vs. wetenschap

Naar wie moet je luisteren? In de regel geldt dat de persoon met de meeste ervaring (en de grootste biceps) veel waardevolle informatie met je kan delen, maar ook dat advies is niet altijd waterdicht. Ook door het blind volgen van de wetenschap kun je op een verkeerd pad terechtkomen. Om dit te voorkomen heb je iemand nodig die zowel ervaringsdeskundige is, alsmede het kaf van het koren in wetenschap-land kan onderscheiden.

In de wereld van fitness en voeding heet die persoon Jeff Nippard. Deze Canadees is voorzien van een goed stel biceps én hersenen. Een combinatie die hij inzet om waardevolle, op wetenschap gebaseerde, informatie met de wereld te delen.

In de onderstaande video kraakt hij 10 fitnessmythes in 10 minuten. Beschouw deze 10 minuten als een waardevolle investering, want dit gaat je absoluut helpen om veelgemaakte fouten te voorkomen. Succes!