Snor? Dit zijn de 8 (film)klassiekers

Van films en tv-series kun je veel opsteken, óók wat de beste manier is om je haar te laten groeien op de bovenlip of de kin.

Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy Q&A

1/ Breaking Bad 

Bryan Cranston als Walter White

De goatee is eigenzinnig, zeer herkenbaar en een tikkeltje ordinair amigo. Maar de goatee laat zich verrassend goed combineren met een kale klets. Dit is de snorbaard-combinatie voor een man die overdag de boekhouding doet en in de avonduren een drugslab optuigt.

2/ There will be blood 

Daniel Day Lewis als Daniel Plainview

daniel day lewis

Groot, grof, maar toch verzorgd. Klassiek. Mannelijk.

3/ Narcos 

Pedro Pascal als Javier Peña

narcos

Een beetje drugsdealer uit de omgeving van Colombia heeft een goeie streep op de bovenlip. Het mooiste is de piramide-vorm – teken van een winnaar. Ook jij kunt een winnaar zijn.

4/ Gangs of New York

Daniel Day Lewis als Bill ‘the butcher’ Cutting

daniel day lewis

Deze moustache oogt behoorlijk onverzorgd, misschien zelfs een tikkeltje vies? Eigenlijk is deze snor de harige vertaling van een ongetemde, wilde geest. Je hoeft niet zo ongetemd of wild te zijn als Bill ‘the butcher’ Cutting in Gangs of New York, maar met deze snor suggereer je wel dat er een scherp randje aan jou zit.

5/ Borat

Sacha Baron Cohen als Borat

Sacha Baron Cohen as "Borat"

Hier voel je hoe dun de grens is tussen snor en camp.

6/ Pulp Fiction 

Samuel L. Jackson als Jules Winnfield

Als jij thuis, op je werk of in het café er uit wil zien als the baddest motherfucker alive, dan is dit jouw snor. Als je vervolgens ook nog Ezechiël 25:17 citeert (“And you know I am the Lord when I lay my vengeance upon you…”), ben jij sowieso de king of the hill.

7/ Mr. Selfridge 

Jeremy Piven als Harry Selfridge

mr selfridge

Mensen spreken je vanzelf aan met meneer (‘mister’) als je de baard trimt en groomt zoals Mr. Selfridge.

8/ Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Will Ferrel als Ron Burgundy 

Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy Q&A

Ron Burgundy is de grootste anchorman aller tijden, en dat is voor exact 31,4% te danken aan zijn snor. Net als Ron zelf is zijn snor dermate iconisch dat woorden tekort schieten om hem te omschrijven. Ron Burgundy zonder snor is als James Bond zonder Aston Martin. Dit is de meest legendarische snor uit de gehele filmgeschiedenis.

Extra: Op volle toeren

Bert van Rheenen als Chiel Montagne

chiel montagne

Gewoon Chiel. Topper.