Rolex Daytona – Het verhaal van een icoon

De Daytona is een van de populairste modellen van Rolex, maar er was een tijd dat Rolex-dealers ze aan de straatstenen niet kwijt konden.

Al meer dan 50 jaar is de Rolex Daytona een icoon van het Zwitserse merk. Naast de Submariner en Datejust één van de vaste waarden binnen het Zwitserse merk.

Deze mini-docu vertelt het verhaal van de Daytona en zijn serieuze racegeschiedenis. In drie minuten, dat moet wel lukken toch?

Waar veel horlogemerken hun autosport-geschiedenis er met de haren bijtrekken is het bij Rolex echt zo. Dit is het horloge waar veel andere chronografen het bij af hebben gekeken. Qua techniek foutloos en met een indrukwekkende racegeschiedenis.

Van Formule 1 en 24-uurs races tot aan filmlegende en autocoureur Paul Newman die tot aan zijn dood een Daytona om de pols droeg. Zijn horloge werd geveild voor ruim €15 miljoen en werd daarmee het duurste polshorloge ooit. Wat meer duiding nodig, check dan deze video van horloge-site Hodinkee ook nog even voor álles over de Paul Newman Daytona.