Een sjaal om in te wonen

De winter komt eraan, dus wordt het steeds aantrekkelijker om je te behangen met een behoorlijke sjaal.

Martien Meiland sjaal
Stijlpastoor
Warren Beatty
Geen enkele man kan zonder…
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
mark van bommel
Stijladvies voor een voetballer: Mark van Bommel
Door Arno Kantelberg

Als Aanstellerig en Sjaal een tweeling waren, zou Martien Meiland er zomaar de vader van kunnen zijn. De realityster van SBS6 verschijnt zelden in het openbaar zonder een sjaal. Die sjaals zijn soms smal, soms breed, maar vrijwel altijd voorzien van een vrolijk motief. 

Martien Meiland is een grote vriend van het pittige printje. Dat valt te lezen op zijn site annex webshop waar hij onder de merknaam MX Scarfs vlammend bedrukte exemplaren van polyester te koop biedt voor bedragen tussen de vier en veertien tientjes.

Voor zo’n prijs vind je elders ook zijden of zelfs kasjmier exemplaren, maar goed, ieder mens heeft recht op zijn eigen synthetische zwachtel.

Het dunne zijden sjaaltje draag je zo.

Op de foto zien we Martien Meiland in een zacht ogende sjaal. De vertrouwde print ontbreekt; Meiland heeft geopteerd voor een effen kleur die fraai communiceert met zijn haarkleur.

In de wijze van knopen herkennen we Meilands handtekening. Een uiteinde hangt verticaal als het gewicht onder een koekoeksklok; het andere uiteinde waaiert breed uit over de schouder. Dit is de man als musketier, de sjaal als cape.

Lenny Kravitz sjaal

Martien Meiland kent natuurlijk een voorganger op dit terrein. Lenny Kravitz ging een jaar of tien geleden een boodschapje doen in New York en droeg toen de grootste sjaal uit de geschiedenis van de mensheid. Het beeld van de Amerikaanse rockster met zijn sjaal bleef nog jaren opduiken, bijvoorbeeld in memes waarin hij verdronk in zijn steeds gigantischer wordende sjaal.

De winter is nakende, dus de aantrekkingskracht van de grote sjaal neemt toe. Als je er snel bij bent, vindt je hier nog een kasjmieren variant met een knappe korting. 

Stijlpastoor
Warren Beatty
Geen enkele man kan zonder…
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
mark van bommel
Stijladvies voor een voetballer: Mark van Bommel
Door Arno Kantelberg