Jay-Z ontwerpt geweldige capsulecollectie voor Moncler

De beste man heeft een schitterende collectie ontworpen. Is er iets dat Jay-Z niet kan?

Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg

Jay-Z’s eerste kledinglijn, Rocawear, is inmiddels alweer tien jaar geleden verkocht. Maar dat betekent niet dat hij niks meer ontwerpt. Au contraire. Middels zijn bedrijf Roc Nation is hij namelijk een samenwerking aangegaan met modemerk Moncler. En dat levert een heel veelzijdige en winterse capsulecollectie op.

Dat Jay-Z gevoel voor stijl heeft is al langer bekend en dat Moncler mooie dingen maakt is ook geen geheim. En als je denkt dat de samenwerking tussen Jay-Z en Roc Nation met Moncler gewoon een marketing-truc is, dan heb je het mis. Het is weliswaar een mening: maar ons inziens is deze collab één van Monclers mooiste samenwerkingen tot nu toe.

En dat wil wel wat zeggen. Want het van oorsprong Italiaanse merk werkte eerder al samen met grote modenamen als Valentino, Craig Green, Rick Owens, Pharrell, sacai, JW Anderson en Palm Angels. Jay-Z is weliswaar een succesvol rapper én zakenman, maar misschien heeft hij zijn roeping gemist om fulltime kledingontwerper te worden.

De samenwerking bestaat uit verrassend modieuze en zeer draagbare pufferjacks, overhemden, broeken en een coole bucket hat. De meest opvallende stukken uit de Roc Nation x Moncler-collab zijn natuurlijk de jassen. Eén opvallend pufferjack is voorzien van een krokodillenprint en is met recht een blikvanger. Daarnaast zijn er ook bijzondere truien en vesten, van zowel nylon als leer, een gebreide ‘boxy fit’ top met korte mouwen met een bijpassende sweatshort. De kleuren zijn allemaal vrij neutraal: denk aan kaki, zwart, roomwit en hier en daar een vleugje oranje.

Al met al een zeer boeiende en vooral geslaagde samenwerking. We zijn heel benieuwd naar de eerste beelden van Jay-Z in zijn krokodillen-puffer en matching bucket hat.

Meer informatie vind je hier.
Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg