Het betere kerstversieren doe je zo

Zes glanzende adviezen om licht in de duisternis te brengen…

Met deze handige tips voor het ophangen van het lichtsnoer in je kerstboom wordt het eindresultaat oogstrelend.

Tip 1: Controleer

Check eerst of alle lampjes het nog doen en hang dan pas het snoer in de kerstboom. Heb je LED-verlichtig dan vind je hier meer informatie.

Tip 2: Verdeel en heers

Drapeer de kerstboomverlichting eerst losjes over de takken en ga de boom rond. Als je ze goed verdeeld hebt, dan kun je ze dieper in de boom hangen.

Tip 3: Losjes

Het is niet nodig alle lampjes vast te maken, maak zo af en toe een lampje vast aan de tak zodat het geheel blijft zitten. Verdeel het snoer terwijl de lampjes aan zijn, dan zie je meteen het effect.

Tip 4: Denk 3D

Maak gebruik van de diepte van de boom en plaats af en toe een lampje dichter bij de stam van de boom. Het resultaat oogt meteen een stuk rijker en spannender.

Tip 5: Knijp met je ogen

Kijk tussen je wimpers door of de kerstboomverlichting mooi verdeeld is. Zo niet, herschik zo nu en dan een lampje.

Tip 6: Wees creatief

Zie je desondanks nog plekken die wat kalig aandoen: hang daar gewoon een kneiterknappe kerstbal in plaats van het snoer weer los te halen en te herschikken. Kerst moet wel een beetje leuk blijven, tenslotte.

Voor deze tips hebben we leentjebuur gespeeld bij onze vrienden van Intratuin. Waar het op dit moment drukker is dan op het strand van Zandvoort op een zomerdag met tropische temperaturen. Meer informatie over kerst in Nederland vind je hier.