LeBron James krijgt eigen museum en dat is volkomen terecht

Het LeBron James’ Home Court biedt een uniek kijkje in het leven van ‘King James’ en uiteraard vind je er de nodige memorabilia.

Natuurlijk heeft iedere generatie zijn eigen basketbalhelden. Van Julius Erving, Wilt Chamberlain en Kareem Abdul-Jabbar tot aan Magic Johnson, Michael Jordan, Kobe Bryant en LeBron James. Laatstgenoemde passeerde in februari van dit jaar de grens van 38387 punten, het puntenrecord van Abdul-Jabbar dat bijna 40 jaar in de boeken stond. As we speak staat de teller op 38895 punten, maar dat getal loopt natuurlijk nog steeds op.

Filantroop

Los van zijn sportieve kwaliteiten is James een bijzondere man, die bijzonder veel teruggeeft aan de maatschappij en vooral: aan kinderen. Hij heeft zijn eigen stichting, maar in tegenstelling tot veel andere celebs is LeBron nauw betrokken bij deze instelling en maakt hij met zijn stichting écht een verschil.

In James’ woonplaats, Akron Ohio, bevinden zich de I PROMISE-school en het House Three Thirty. Eerstgenoemde is een speciale, openbare school die zich richt op studenten die al achterop zijn geraakt of daar gevaar voor lopen. Kinderen worden nauw begeleid en ook worden hele families betrokken. Zo worden er veel evenementen georganiseerd voor het hele gezin waar de entree gratis is. LeBron James is zodoende niet alleen een koning op het basketbalveld, ook daarbuiten helpt hij waar hij kan.

Akron, Ohio

House Three Thirty is een trainingsfaciliteit waar kinderen en hele gezinnen terecht kunnen. Er is ook een restaurant en gezinnen kunnen er dus samen eten. Het huis is opgezet om kinderen en hun families erin te laten geloven dat alles wat ze willen bereiken, mogelijk is. “We hebben House Three Thirty ontworpen om kansen te creëren en deuren te openen om hen te laten zien dat alles mogelijk is, en dat ze dat hier in Akron kunnen doen,” aldus James.

En bij een sportlegende als James hoort natuurlijk een eigen museum. Het LeBron James’ Home Court is een multimediale ervaring geworden die je meeneemt door het leven van de basketbalster. Van zijn vroege dagen als rookie in Akron, tot aan zijn successen op de Olympische Spelen en in de NBA met de Cleveland Cavaliers, Miami Heat en Los Angeles Lakers. Er zijn nooit eerder vertoonde items uit zijn carrière te zien. Uiteraard gaan alle opbrengsten uit de kaartverkoop naar House Three Thirty en de I PROMISE-studenten, ouders, docenten en familieleden die in de gemeenschap werkzaam zijn.

“Het was altijd mijn droom om Akron op de kaart te zetten, dus deze plek in mijn geboortestad, waar ik mijn hele reis tot nu toe kan delen met mijn fans van over de hele wereld betekent heel veel voor mij,” zei James onlangs over het museum. Het LeBron James’ Home Court museum opent op 25 november en geïnteresseerden kunnen online tickets kopen met een eigen tijdsslot.

Meer informatie vind je hier.