Daniel Brühl is Kaiser Karl in ‘Becoming Karl Lagerfeld’

Na Balenciaga en Dior is nu Karl Lagerfeld aan de beurt.

Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder

Zitten we middenin een nieuwe hype? De modeontwerper als onderwerp van een tv-serie. We hadden Halston al in 2021 met Ewan McGregor op Netflix, maar recentelijk nog de miniserie Balenciaga op Disney+ over de modeontwerper Cristóbal Balenciaga. En op dit moment krijgen we van Apple TV+ elke week een nieuwe aflevering van The New Look over Christian Dior en Coco Chanel.

Als Becoming Karl Lagerfeld zo goed is als de laatste twee, dan mag de trend nog wel even aanhouden. In de nieuwe Disney+ serie (vanaf 7 juni) zal Daniel Brühl de iconische paardenstaart dragen. En een opvallende zonnebril opzetten als wijlen Karl Lagerfeld. Eén van de meest herkenbare en controversiële mode smaakmakers. Met Agnès Jaoui als collega-ontwerper Gaby Aghion en Arnaud Valois als Yves Saint Laurent.

De serie van zes afleveringen is gefilmd in Frankrijk, Monaco en Italië en is geproduceerd door het in Parijs gevestigde Gaumont (bekend van Netflix’ Lupin). Becoming Karl Lagerfeld is gebaseerd op de bestseller Kaiser Karl van Raphaëlle Bacqué en vertelt ‘het verhaal van Karl vóór Lagerfeld’, en neemt ons mee op een reis door ‘glamour en botsingen van ego’s, grandioze feesten en destructieve passies’.

Het verhaal begint in de zomer van 1972 en volgt Lagerfelds zoektocht om opvolger te worden van Coco Chanel, die het jaar daarvoor stierf. In een tijd waarin Yves Saint Laurent de grootste modepersoonlijkheid was. De rivaliteit tussen Lagerfeld en Pierre Bergé (de partner van Yves Saint Laurent) en Lagerfelds liefdesverhaal met Jacques de Bascher staan ook centraal in de serie.

Het werpt een licht op de high-end modehuizen van de jaren zeventig en op de manier waarop Lagerfeld zijn unieke en soms controversiële persoonlijke merk opbouwde in een wereld waar uiterlijk alles is.

Daniel Brühl (45) is vooral bekend van zijn rollen in Good Bye, Lenin!, maar ook van Rush in een meesterlijke rol als Niki Lauda en in het Marvel Cinematic Universe als Helmut Zemo. Dat stemt hoopvol, maar zoals je in de trailer ziet, zal deze quote van Karl Lagerfeld ook zeker in de serie te voelen zijn: “Ik ben heel erg nuchter, alleen niet op deze aarde.” Begeleid door Blondie’s Heart of Glass.

Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder