Alles over ‘Becoming Karl Lagerfeld’

Kaiser Karl krijgt vorm op Disney+ vanaf 7 juni.

Vriendschappen, rivaliteit, verraad en passie en tegen de achtergrond van Parijs in de jaren 70, is de nieuwe Disney+ serie Becoming Karl Lagerfeld, vanaf 7 juni te zien op de gelijknamige streamingdienst.

In 1972 is Karl Lagerfeld (Daniel Brühl) 38 en draagt hij zijn iconische kapsel nog niet. Hij is een confectieontwerper, onbekend bij het grote publiek. Terwijl hij de ambitieuze en dandyesque Jacques de Bascher (Théodore Pellerin) ontmoet en verliefd wordt, durft de meest mysterieuze modeontwerper het op te nemen tegen zijn vriend (en rivaal) Yves Saint Laurent (Arnaud Valois), gesteund door de geduchte zakenman Pierre Bergé (Alex Lutz).

Becoming Karl Lagerfeld dompelt je onder in het hart van de jaren 70, in Parijs, Monaco en Rome. En is wederom een voorbeeld van de bescheiden ‘hype’ waar we nu midden zitten. De modeontwerper als onderwerp van een tv-serie. We hadden Halston al in 2021 met Ewan McGregor op Netflix, maar recentelijk nog de miniserie Balenciaga op Disney+ over de modeontwerper Cristóbal Balenciaga. En op dit moment krijgen we van Apple TV+ elke week een nieuwe aflevering van The New Look over Christian Dior en Coco Chanel. Als Becoming Karl Lagerfeld zo goed is als de laatste twee, dan mag de trend nog wel even aanhouden.

De serie van zes afleveringen is gefilmd in Frankrijk, Monaco en Italië en is geproduceerd door het in Parijs gevestigde Gaumont (bekend van Netflix’ Lupin). Becoming Karl Lagerfeld is gebaseerd op de bestseller Kaiser Karl van Raphaëlle Bacqué en vertelt ‘het verhaal van Karl vóór Lagerfeld’, en neemt ons mee op een reis door ‘glamour en botsingen van ego’s, grandioze feesten en destructieve passies’.

Het werpt een licht op de high-end modehuizen van de jaren zeventig en op de manier waarop Lagerfeld zijn unieke en soms controversiële persoonlijke merk opbouwde in een wereld waar uiterlijk alles is.

Daniel Brühl (45) is vooral bekend van zijn rollen in Good Bye, Lenin!, maar ook van Rush in een meesterlijke rol als Niki Lauda en in het Marvel Cinematic Universe als Helmut Zemo. Dat stemt hoopvol, maar zoals je in de trailer ziet, zal deze quote van Karl Lagerfeld ook zeker in de serie te voelen zijn: “Ik ben heel erg nuchter, alleen niet op deze aarde.” Begeleid door Blondie’s Heart of Glass.