Dior vs. Chanel in Apple’s ‘The New Look’

Hoe Christian Dior ‘een nieuwe wereld creëerde’ in het Parijs na de Tweede Wereldoorlog.

Maak je klaar om je lijst met must-see’s bij te werken, want deze nieuwe modeserie staat op het punt van verschijnen.

Deze trailer van Apple TV+’s The New Look neemt ons mee achter de schermen van een belangrijk keerpunt in de mode. De serie vertelt het verhaal Christian Diors opkomst na de Tweede Wereldoorlog, maar ook de periode tijdens het Franse verzet tegen de nazi-bezetting is een belangrijk onderdeel, zoals je in de trailer ziet.

Ook zien we de samenwerking met Balmain in 1942, waar Dior (Ben Mendelsohn) werkte voor Lucien Lelong (John Malkovich). Vijf jaar later, in 1947, lanceerde Dior zijn gelijknamige label en debuteerde hij met de ‘New Look’. De titel is vernoemd naar het kenmerkende silhouet van Dior. Eén die een vrouwelijke, chique uitstraling had en snel populair werd. Dit revolutionaire silhouet had afgeronde schouders, een nauwsluitende taille en een rok op kuitlengte.

Lees ook: De 16 beste filmpakken

Drama en rivaliteit naast onberispelijke en opvallende kostuums lijken een perfect recept voor modeliefhebbers en historici. De serie zal trouwens ook andere grote merken bevatten, zoals Balenciaga, Givenchy, Balmain, Pierre Cardin en Yves Saint Laurent.

Want bovenal lijkt de serie een tijdsbeeld te geven van het cruciale moment in de 20e eeuw toen de Franse stad de wereld weer tot leven bracht via mode-icoon Christian Dior. Terwijl Dior bekendheid verkrijgt met zijn baanbrekende look komt Chanel’s heerschappij als ’s werelds beroemdste modeontwerper in gevaar.

Tegenover Mendelsohn als Dior staat Juliette Binoche als Coco Chanel. Met Maisie Williams als Catherine Dior en John Malkovich als Lucien Lelong. De indrukwekkende cast wordt afgerond met Emily Mortimer, Claes Bang en Glenn Close.

Bijzonder detail is dat de soundtrack is samengesteld en geproduceerd door Grammy Award-winnaar Jack Antonoff. Hij maakte covers van populaire songs uit begin tot het midden van de 20e eeuw, uitgevoerd door hedendaagse artiesten als Bleachers, Florence Welch, Lana Del Rey, Matty Healy (The 1975) , Beabadoobee, Nick Cave en Perfume Genius.

De tiendelige serie The New Look is vanaf 14 februari wekelijks te zien op Apple TV+.