Dit verschijnt deze maand nieuw op Netflix

Lees hier welke films en series je deze maand niet mag missen.

Maandelijks verschijnt er veel nieuw op Netflix. Blockbusterfilms, Netflix-Originals, bingewatch-waardige series; een normaal mens kan niet door het hele aanbod komen. Welke films en series jouw waardevolle tijd wel mogen innemen? We hebben de beste releases voor de maand februari voor je uitgezocht.

Nieuw op Netflix: maart 2023

Luther: The Fallen Sun

Na vijf seizoenen leek er een eind te komen aan de populaire BBC-thrillerserie, maar Netflix beloofde beterschap. Idris Elba keert in maart terug als DCI John Luther in Luther: The Fallen Sun. In de film wordt de getormenteerde rechercheur opgejaagd door zijn eigen mensen, terwijl hij achter een manische moordenaar (Andy Serkis) aan zit.

Luther: The Fallen Sun verschijnt op 10 maart nieuw op Netflix.

MH370: The Plane That Disappeared

MH370: The Plane That Disappeared is een gevoelige docuserie over de Malaysian Airlines vlucht MH370, die op 8 maart 2014 — vier maanden voor de tragiek van MH17 — werd neergeschoten door de Russische overheid. MH370 had een routinevlucht moeten zijn, die van Kuala Lumpur naar Peking vloog. Maar kort na takeoff verdween de vlucht van de radar, en hij is daarna nooit meer gevonden.

MH370: The Plane That Disappeared verschijnt op 8 maart nieuw op Netflix.

Outlast

Outlast is Expeditie Robinson, maar dan Amerikaans, koud en redelijk gestoord. In deze Netflix competitie moeten 16 deelnemers overleven in de wildernis van Alaska. Enige opdracht: de winnaar moet onderdeel zijn van een team om het prijsgeld van 1 miljoen dollar te winnen.

Outlast verschijnt op 10 maart nieuw op Netflix.

Waco: American Apocalypse

Dertig jaar nadat 86 mensen dood werden achtergelaten op de grond van een sekte in Waco, Texas, brengt Netflix een driedelige docuserie over de gebeurtenis uit. Met interviews en beelden van die tijd krijgt de kijker inzicht over de cultleider David Koresh, die in 1993 werd opgepakt voor zijn gruwelijke misdaden.

Waco verschijnt op 22 maart nieuw op Netflix.

El Reino

In maart verschijnt het tweede seizoen van de Spaanstalige Netflix-serie El Reino (The Kingdom) nieuw op de streamingdienst. De politieke thriller uit Argentinië staat in het teken van het goede en het kwade, en het leiderschap van pastoor Emilio Vázquez Pena dat daar tussenin hangt.

El Reino verschijnt op 22 maart nieuw op Netflix.

Agent Elvis

Met het prijswinnende acteerwerk van Austin Butler nog vers op het netvlies, verschijnt er in maart een geanimeerde serie over het rock ’n roll icoon Elvis Presley. Alhoewel hij in Agent Elvis niet alleen een popster is; als geheim agent vecht hij ’s nachts tegen de boosaardige krachten die America bedreigen.

Agent Elvis verschijnt in maart nieuw op Netflix.

Nieuw op Netflix: februari 2023

Bill Russell: Legend

Februari wordt een sportmaand bij Netflix. De streamingdienst trapt af met twee afleveringen over de NBA superstar Bill Russell, die in 2022 overleed. Naast succesvolle basketballer, was Russell ook een fanatieke mensenrechtenactivist. In Bill Russell: Legend zie je zijn laatste interview.

Bill Russell: Legend verschijnt op 8 februari nieuw op Netflix.

You (seizoen 4)

Joe is terug voor een nieuw seizoen van You. In het vierde seizoen stelt Joe zich voor als Professor Jonathan Moore, een docent die in Londen woont. Hij probeert – zoals we van hem gewend zijn – een nieuw leven op te bouwen na de intense gebeurtenissen in seizoen 3. Toch blijkt dat niet zo makkelijk, wanneer hij voor de verandering wordt opgejaagd door oude bekenden en herinneringen.

Het eerste deel van You seizoen 4 verschijnt op 9 februari nieuw op Netflix. Het tweede deel van seizoen 4 verschijnt op 9 maart.

Your Place Or Mine

Reese Witherspoon en Ashton Kutcher spelen de hoofdrollen in de nieuwe Netflix romcom Your Place Or Mine, als de beste vrienden Debbie en Peter. Zij geniet van haar routineuze leven met haar zoon in Los Angeles, hij leeft eropuit met veranderingen en beroering in New York. Tot ze een week van huis wisselen en gaan twijfelen over hun levenskeuzes.

Your Place or Mine verschijnt op 10 februari nieuw op Netflix.

Full Swing

Full Swing is een 8-delige documentaire over golf, van de Academy Award-winnende makers van Formula 1: Drive to Survive. De docu-serie volgt golfwedstrijden en spelers die niet eerder op dit niveau zijn gerepresenteerd. Het doen en laten van een van de beste spelers ter wereld, de Noord-Ierse Rory McIlroy, krijgt een hoofdrol in de nieuwe Netflix serie.

Full Swing verschijnt op 15 februari nieuw op Netflix.

Formula 1: Drive to Survive (seizoen 5)

Formule 1 zoals je het nooit eerder hebt gezien, dat is de awardwinnende Netflix-serie Formula 1: Drive to Survive. Door de bloedstollende blik op het circuit-leven worden zelfs de meest stoïcijnse formule-1-haters bekeerd tot bewonderaar. In het nieuwe seizoen van Formula 1: Drive to Survive is Max Verstappen terug. De racer vond de Formule 1-serie voorheen nog te sensationeel, maar heeft voor het vijfde seizoen zijn mening bijgeschaafd. Het belooft – hopelijk – een iets minder sensationeel seizoen dat een realistisch beeld schetst van de Formule 1 wereld.

Formula 1: Drive to Survive (seizoen 5) verschijnt op 24 februari nieuw op Netflix

Nieuw op Netflix: januari 2023

MADOFF: The Monster of Wall Street

Documentaireserie MADOFF: The Monster of Wall Street doet een boekje open over Bernie Madoffs beruchte ponzifraude. De bekende Wall Street-man lichtte investeerders op voor in totaal 64 miljoen dollar, en heeft daarmee de grootste ponzifraude ooit gepleegd. Documentairemaker Joe Berlinger (Conversations with a Killer) belicht het verhaal van Madoff, en stelt de vraag: kan zoiets nog een keer gebeuren?

MADOFF: The Monster of Wall Street verschijnt op 4 januari nieuw op Netflix.

The Pale Blue Eye

Wanneer een militaire cadet dood wordt aangetroffen, wordt detective Augustus Landor (Christian Bale) opgeroepen om de macabere omstandigheden te onderzoeken. Ter ondersteunign werft Landor hiervoor een andere cadet van de militaire academie. De jonge man moet alleen weinig weten van de strenge hierarchie binnen de militie en heeft een grote liefde heeft voor poëzie — en hij heet Edgar Allan Poe (Harry Melling, bekend als Dirk uit Harry Potter).

The Pale Blue Eye verschijnt op 6 januari nieuw op Netflix.

The Hatchet Wielding Hitchhiker

Caleb McGillvary werd van de ene op de andere dag beroemd, omdat hij een vrouw had gered van een gewelddadige aanval. De charismatische jonge man leefde een nomadisch bestaan en verworf dankzij zijn heldendaad populariteit bij tv-producenten en internetfans, tot hij gearresteerd werd voor een moord in New Jersey.

The Hatchet Wielding Hitchhiker verschijnt op 10 januari nieuw op Netflix.

Vikings: Valhalla

Het lang geanticipeerde nieuwe seizoen van Vikings verschijnt deze maand nieuw op Netflix. In Vikings: Valhalla worden een aantal beroemde verhalen van vikings uit de 11e eeuw weergeven, met in de hoofdrol de ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Het tweede seizoen vindt plaats net na de tragische val van Kattegat.

Vikings: Valhalla verschijnt op 12 januari nieuw op Netflix.

Break Point

Van de makers van F1: Drive to Survive verschijnt binnenkort een indrukwekkende documentaireserie over tennis. Break Point volgt verschillende tennissers in hun missie om de beste ter wereld te worden. Van carrière-bedreigende blessures tot aan triomfantelijke overwinningen; in 10 afleveringen krijg je de ups en downs van bekende tenissers van dichtbij mee.

Break Point verschijnt op 13 januari nieuw op Netflix.

That ’90s Show

Het is even wennen, maar vanaf dit jaar heeft That ’70s Show er een opvolger bij: That ’90s Show. In de nieuwe Netflix serie is het 1995 en volgen we Leia Forman, de dochter van Eric en Donna. Ze gaat in de zomervakantie op bezoek bij haar grootouders, waar ze bevriend raakt met de nieuwe generatie Point Place kinderen.

That ’90s Show verschijnt op 19 januari nieuw op Netflix.

Pamela, a love story

Omdat Pamela Anderson niet door Disney werd benaderd voor de serie Pam & Tommy, doet Anderson bij Netflix wél haar eigen verhaal in Pamela, a love story. In de openhartige documentaire leert de kijker meer over Anderson’s leven en identiteit, dat ging van dorpsmeisje tot internationaal sexsymbool, actrice, activist en moeder.

Pamela, a love story verschijnt op 31 januari nieuw op Netflix.

2 thoughts on “Dit verschijnt deze maand nieuw op Netflix

Comments are closed.