Dit verschijnt er deze maand nieuw op Netflix

Lees hier welke films en series je deze maand niet mag missen.

Maandelijks verschijnt er veel nieuw op Netflix. Blockbusterfilms, Netflix-Originals, bingewatch-waardige series; een normaal mens zou praktisch gezien niet eens door het hele aanbod kunnen bijten. Welke films en series jouw waardevolle tijd wel mogen innemen? We hebben de beste releases voor de maand september voor je uitgezocht.

Nieuw op Netflix: september 2022

Untold: The Race of The Century

Untold: The Race of the Century is een typisch underdog-verhaal, over een ondergewaardeerd Australisch zeilteam dat het in 1983 opneemt tegen de prestigieuze New York Yacht Club in de ‘America’s Cup’ zeilwedstrijd. Sleutelfiguren van de Amerikaanse en Australische teams vertellen in deze Netflix-documentaire over de utlieme race naar de overwinning.

Untold: The Race of the Century verschijnt op 6 september nieuw op Netflix.

Chef’s Table Pizza

Een van de beste documentaires over eten op Netflix is weer terug met een nieuw seizoen: Chef’s Table Pizza. Wie dacht dat de beste pizza’s in Italië worden gemaakt, zal deze opmerking hervalueren na het kijken van Chef’s Table Pizza. Van Portland tot Phoenix, Italië tot Japan, de serie neemt je mee naar de keukens van pizzaiolo’s die dit “gewone” street food tot een kunstwerk verheven.

Chef’s Table Pizza verschijnt op 7 september nieuw op Netflix.

The Anthrax Attacks

The Anthrax Attacks gaat over de anthrax aanvallen in Amerika in 2001, waarbij er 5 mensen omkwamen en 17 mensen onwel werden. Het wordt gezien als een van de heftigste aanvallen met biologische wapens in de Amerikaanse geschiedenis en het is een van de meest complexe FBI-onderzoeken binnen de Amerikaanse politie. De anthrax aanvallen vonden een week na de terroristische 9/11 tragedie plaats, en versterkte Amerika’s urgentie en paranoia omtrent de war on terror. De documentaire is geregisseerd door de Oscar-genomineerde Dan Krauss.

The Anthrax Attacks verschijnt op 8 september nieuw op Netflix.

Broad Peak

Broad Peak is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen van de Poolse bergbeklimmer Maciej Berbeka. De Pool was lid van het Ice Warriors team, en had het doel om de top van een van de gevaarlijkste bergen ter wereld te bereiken.

Broad Peak verschijnt op 14 september nieuw op Netflix.

Do Revenge 

Na een clandestiene aanvaring werken Drea (Camila Mendes) en Eleanor (Maya Hawke) samen om hun vijanden te bestrijden. Do Revenge is een Hitchcock-iaanse duitstere comedy met de engste hoofdrolspeler van allemaal: tienermeisjes.

Do Revenge verschijnt op 16 september nieuw op Netflix

Fortune Seller: A TV Scam

Een nieuwe maand, een nieuwe Netflix docu-serie. In Fortune Seller: A TV Scam wordt de controverse rondom de Italiaanse tv-presentatrice Wanna Marchi onderzocht, die met haar tv-optredens menig persoon bedroog.

Fortune Seller: A TV Scam verschijnt op 21 september nieuw op Netflix.

The Girls at the Back

The Girls in the Back beslaat het verhaal van 5 dertig-jarige vrouwen die ieder jaar – zonder uitzondering – bij elkaar komen voor een weekendje weg. Dit jaar is echter anders dan alle andere jaren, omdat een van de vrouwen met kanker is gediagnosticeerd.

The Girls at the Back verschijnt op 23 september nieuw op Netflix.

A Jazzman’s Blues

A Jazzman’s Blues is een verhaal over een verboden liefde tussen Bayou en Leanne, die leven in Amerika’s Deep South. De film is geregisseerd door Academy Award-honorée Tyler Perry.

A Jazzman’s Blues verschijnt op 23 september nieuw op Netflix.

Blonde

Ana de Armas speelt Marilyn Monroe in de nieuwe Netflix-film Blonde. De film volgt het leven van het Hollywoodicon, van haar jeugd als Norma Jeane en haar beginjaren in de schijnwerpers, tot aan het moment waarop haar publieke- en privéleven niet meer uitelkaar waren te halen.

Blonde verschijnt op 28 september nieuw op Netflix.

Nieuw op Netflix: augustus 2022

Trainwreck: Woodstock ’99

Woodstock ’99 had eigenlijk een millenium-mirakel moeten worden waarbij het nieuwe millenium groots ingeluid zou worden met vrede, liefde en muziek. In plaats daarvan werd het festival een tragedie met conflicten en vernieling. In de driedelige Netflix docu-serie Trainwreck: Woodstock ’99 komt exclusieve insider-informatie vrij over het desastreuze festival dat van opgehypt utopisch feest naar pure chaos ging. Een soort Fyre uit de vorig eeuw, dus.

Trainwreck: Woodstock ’99 verschijnt op 3 augustus nieuw op Netflix.

The Sandman (seizoen 1)

Op 5 augustus verschijnt The Sandman nieuw op Netflix. De serie is een adaptatie van het populaire gelijknamige boek van science-fiction schrijver Neil Gaiman. De Amazon Prime serie Good Omens is ook gebaseerd op het verhaal van Gaiman. In The Sandman worden hedendaagse fictie en historische legendes moeiteloos met elkaar verbonden door – jawel – The Sandman (Tom Sturridge) himself. The Sandman, ‘Master of Dreams’, creëert dromen over onze grootste fantasieën en angsten, die van grote invloed hebben op de personen die de dromen beleven.

The Sandman verschijnt op 5 augustus nieuw op Netflix.

I Just Killed My Dad

In de nieuwe true-crime documentaire I Just Killed My Dad speelt de vraag: is Anthony Templet een misdadiger, of heeft hij de juiste actie ondernomen door zijn vader te vermoorden?

I Just Killed My Dad verschijnt op 9 augustus nieuw op Netflix.

Day Shift

Jamie Foxx speelt in Day Shift een “simpele” zwembadschoonmaker die geld in het laatje wil brengen voor zijn dochter. Zijn baan is echter een façade voor zijn werkelijke functie; eigenlijk is hij een vampierjager en lid van de International Union of Vampire Hunters. Ook Dave Franco en Snoop Dogg zijn lid van de Union.

Day Shift verschijnt op 12 augustus nieuw op Netflix.

Me Time

Wanneer de vrouw en kinderen van een huisvader (Kevin Hart) een tijdje zonder hem op vakantie gaan, krijgt de vader voor het eerst in lange tijd wat me time. Hij gebruikt de vrije tijd om zijn beste vriend (Mark Wahlberg) op zijn verjaardag te bezoeken, wat tot een wild weekend vol hilariteiten leidt.

Me Time verschijnt op 26 augustus nieuw op Netflix.

Nieuw op Netflix: juli 2022

How to Change Your Mind

De Oscar-winnend filmmaker Alex Gibney en New York Times-bestsellerauteur Michael Pollan presenteren de vierdelige documentaireserie How to Change Your Mind. Ieder deel is gericht op een andere geestverruimende drug: LSD, psilocybine, MDMA en mescaline. Pollan gidst de kijker naar de grenzen van de nieuwe psychedelische renaissance, waarin het potentieel van deze stoffen wordt gewaardeerd. De serie is geregisseerd door de Emmy-genomineerde filmmaker Alison Ellwood en Emmy-winnende filmmaker Lucy Walker.

How to Change Your Mind verschijnt op 12 juli nieuw op Netflix.

D.B. Cooper: Where Are You?!

D.B. Cooper: Where Are You?! licht het 50-jarige onderzoek uit naar de mysterieuze man die in 1971 een Northwest Airlines vliegtuig kaapte. Hij ontsnapte met een buit van 200 duizend dollar en is daarna nooit meer gevonden. De identiteit van skyjacker D.B. Kuiper blijft een van de grootste mysteries van de 20e eeuw.

D.B. Cooper: Where Are You?! verschijnt op 13 juli nieuw op Netflix.

Resident Evil

Op 14 juli verschijnt de zombie-dramaserie Resident Evil nieuw op Netflix, een verfilming van de populaire videogame- en filmfranchise. Het verhaal speelt zich zowel af in 2022 als in 2036 – een periode van veertien jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte. Jade Wesker (Ella Balinska/Tamara Smart) vecht om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door bloeddorstige geïnfecteerde wezens.

Resident Evil verschijnt op 14 juli nieuw op Netflix.

The Gray Man

In The Gray Man ontmoeten we voormalig CIA-agent Court Gentry (Ryan Gosling), ook wel bekend als Sierra Six. Nadat hij vrijkomt uit de gevangenis wordt Gentry gerekruteerd door zijn contactpersoon Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton). Dit keer zijn de rollen echter omgedraaid en blijkt Six zelf een doelwit te zijn. Zijn ex-collega Lloyd Hansen (Chris Evans) heeft een wereldwijde klopjacht op hem ingezet en doet er alles aan om Six uit te schakelen. Agent Dani Miranda (Ana de Armas) schiet Six te hulp.

The Gray Man verschijnt 22 juli nieuw op Netflix.

The Most Hated Man on the Internet

Hunter Moore was een zelfverklaarde ‘professionele levensvernietiger’ die begin 2010 bekendheid verwierf door IsAnyoneUp.com op te richten, een beruchte ‘wraakporno’-hub. De site plaatste expliciete foto’s van vrouwen en mannen, vaak zonder hun toestemming en met desastreuze gevolgen. De serie The Most Hated Man on the Internet deelt aangrijpende, exclusieve interviews met meerdere vrouwen en mannen die vochten om hun foto’s te laten verwijderen en wetshandhavers die aan de zaak werkten. De serie is geproduceerd door Alex Marengo (Bad Sport, Killer Ratings).

The Most Hated Man on the Internet verschijnt op 27 juli nieuw op Netflix.

Uncoupled

Michael (Neil Patrick Harris) dacht dat zijn leven op rolletjes liep, tot zijn partner hem na 17 jaar zomaar verlaat. Van de ene op de andere dag moet Michael twee waarheden onder ogen komen: hij heeft zijn (zo dacht hij) zielsverwant verloren en hij identificeert zich als homoseksuele man van in de veertig in New York City.

Uncoupled verschijnt 29 juli nieuw op Netflix.

One thought on “Dit verschijnt deze maand nieuw op Netflix

Comments are closed.