Fan van de nieuwe Netflix-serie The Gentlemen?

Kijk dan ook deze films van regisseur Guy Ritchie.

Guy Ritchie staat bekend om zijn kenmerkende Britse zwarte humor, scherpe dialogen en zijn talent voor het regisseren van misdaad- en actiefilms. Nu komt dit allemaal voorbij in de nieuwe Netflix-serie The Gentlemen, maar fans van de serie kunnen hun hart ophalen aan zijn diverse filmportfolio. Dit zijn de beste films van Guy Ritchie.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Lock, Stock and Two Smoking Barrels markeert Ritchie’s briljante debuut, een Britse misdaadkomedie die als een dolle achtbaan door de Londense onderwereld raast. Vier vrienden belanden in een chaos van kaarten, gangsters en gestolen geweren. Met zijn aangezette accenten, zwarte humor en onverwachte wendingen is het een wilde rit. Lock, Stock and Two Smoking Barrels is als de geboorte van Ritchie’s kenmerkende stijl, waarin hij scherpzinnige misdaadverhalen met Britse flair serveert.

Snatch (2000)


Snatch is de gevatte opvolger van Guy Ritchie’s debuut, een misdaadkomedie die de kijker meesleept in een wirwar van gangsters, diamanten en onverwachte plotwendingen. Met sterren als Brad Pitt, Jason Statham en Benicio del Toro wordt het verhaal verteld met een mix van humor en adrenaline die typerend is voor Ritchie’s stijl. Snatch komt uit het tijdperk waarin Brad Pitt óf zijn shirt uittrok óf in elkaar werd geslagen (of allebei). Je hebt ondertiteling nodig om te begrijpen van wat Pitt zegt; zijn accent is zo goed (of zo slecht), maar hoe dan ook, het is en blijft een onvergetelijke film.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. is een stijlvolle spionagefilm waarin Guy Ritchie bewijst dat hij meer kan dan alleen misdaadfilms. De film volgt de samenwerking tussen de Amerikaanse CIA-agent Napoleon Solo, gespeeld door Henry Cavill, en de Russische KGB-agent Illya Kuryakin, gespeeld door Armie Hammer. Ze worden gedwongen om samen te werken om een mysterieuze criminele organisatie te stoppen die werkt aan het ontwikkelen van nucleaire wapens. Terwijl die twee in een Alfa Romeo Giulietta door Europa sjezen, wordt hun missie bijgestaan door Gaby Teller, gespeeld door Alicia Vikander, een Duitse auto-mechanicus en de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper.

The Gentlemen (2019)

In 2019 strijkt Guy Ritchie terug in de Britse onderwereld met The Gentlemen. Het verhaal volgt de charismatische Amerikaanse expat Mickey Pearson, gespeeld door Matthew McConaughey, die een lucratief marihuana-imperium leidt. Wanneer Pearson besluit om met pensioen te gaan en zijn zaken te verkopen, ontstaat er een complex web van intriges en verraad tussen rivaliserende criminelen, waaronder Ray, gespeeld door Charlie Hunnam, en de sluwe privédetective Fletcher, gespeeld door Hugh Grant.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024)

Oké, we spelen hierbij een beetje vals. The Ministry of Ungentlemanly Warfare moet nog verschijnen – maar het is er wel een Guy Ritchie-film om naar uit te kijken. Met Ritchie aan het roer kunnen we verwachten dat de film zowel spannend, volgeladen met actie en niet vies van wat flauwe humor wordt. In de hoofdrol zien we Henry Cavill terug en verder zien we ook Eiza González (Baby Driver), Alan Ritchson (Reacher), Alex Pettyfer (Magic Mike), Henry Golding (Crazy Rich Asians) en Cary Elwes (Stranger Things). The Ministry of Ungentlemanly Warfare verschijnt binnenkort in de Nederlandse bioscopen.