Lorenzo Viotti is chef-dirigent van De Nationale Opera én model

Acteurs en sporters in reclamecampagnes zijn we gewend, maar een dirigent als model is vrij uniek.

Al een paar jaar klust Lorenzo Viotti, chef-dirigent van De Nationale Opera, bij als model voor de geuren van Bulgari. In de campagne voor Bulgari’s nieuwste geur, Bulgari MAN In Black, heeft hij het warm gekregen – hij heeft zijn shirt uitgetrokken zoals je hieronder kunt zien.

Over de geur

Bijna tien jaar na de introductie van de eau de parfum-versie van Bulgari MAN In Black, vindt het bedrijf het tijd voor de parfum-variant. Die is net weer wat krachtiger dan een eau de parfum.

De nieuwe geur bestaat uit verschillende kruiden en specerijen, zoals kardemom-extract, kaneel en zwarte peper. De hartnoten zijn bloemen, waaronder iris en tuberoos. De basisnoten zijn amber, patchoeli en Benzoë.

Het is ook de meest geconcentreerde geur van alle Bulgari MAN-geuren. Hij is gebotteld in de klassieke Bulgari Man-flacon, maar die is dit keer uitgevoerd in het zwart. Bulgari is op meer terreinen actief zoals je hier kunt lezen.

Over Lorenzo Viotti

In 2018 debuteerde de Zwitsers-Franse dirigent Viotti bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en in september 2019 maakte hij vervroegd zijn debuut bij De Nationale Opera als vervanger van sir Mark Elder in het operatweeluik Pagliacci / Cavalleria rusticana.

Helaas voor de vele fans vertrekt Viotti na seizoen 2024-2025 bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera. In een bericht op de website van het orkest laat Viotti weten dat hij prioriteit wil geven aan zijn ‘persoonlijke leven en ontwikkeling, waarin ik de meester ben over mijn eigen tijd’.

Viotti komt uit een muzikale familie: zijn vader Marcello Viotti was ook dirigent. Ook hij dirigeerde bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Dit is de man achter de geur

De ‘neus’ is meester parfumeur Alberto Morillas. Deze legende in de parfumwereld maakte eerder geuren als Gucci Guilty Absolute Eau de Parfum, een mooie leergeur voor mannen. Maar ook het zwoele Versace Pour Homme Dylan Blue Eau de Toilette en Giorgio Armani Acqua di Gio Profumo: een levendig frisse en kruidige mannengeur.

Bulgari MAN In Black Parfum, €115 (50 ml)