Cosmopolitan cocktail alleen voor vrouwen? Welnee

Van de Sex And The City connotatie kunnen we onderhand afstand nemen.

Sex And The City is onderhand allang voorbij (de reboot daargelaten): er is meer aan een Cosmopolitan cocktail dan alleen de bekende, New Yorkse HBO-serie (alhoewel deze scène met een Cosmopolitan, Samantha Jones en Donald Trump toch bijblijft). Roze? Ja. Zoetig? Ja. Maar alleen voor vrouwen? Welnee. Drank is nothing but inclusief. Een goede Cosmo is helemaal niet “vrouwelijk” of overdreven zoet, maar juist goed in balans.

De cocktail dankt zijn rozige tint aan het cranberrysap, dat op smaak wordt gebracht door het zoetige van sinaasappellikeur Cointreau. Sommige recepten kiezen in plaats van Cointreau voor een lichtere triple sec, zoals Grand Marnier of De Kuyper Triple Sec, maar Cointreau heeft dankzij het eigenzinnige receptuur en alcoholpercentage onze voorkeur. (Een andere favoriete cocktail met triple sec is de Margarita Cocktail).

De Cosmopolitan cocktail is zowel zoet als zuur en smaakt net zo opwekkend als dat ‘ie eruit ziet. Zo maak je hem thuis.

Cocktails maken? Dit zijn onze favoriete cocktail recepten

Cosmopolitan cocktail recept

Ingrediënten

Voor één Cosmopolitan cocktail.

  • 30 ml wodka
  • 30 ml Cointreau
  • 30 ml cranberrysap
  • Een limoenpartje
  • IJsblokjes

Bereidingswijze

Vul een cocktailshaker met ijs. Giet de wodka, Cointreau en cranberrysap in de shaker en schud zo’n 15 seconden. Serveer in een martiniglas, en knijp het limoenpartje zachtjes uit over de cocktail. (Garneer de cocktail eventueel met een cranberry of sinaasappeltwist).