Bulgari schetst het uurwerk op de nieuwe Octo Finissimo

Haute horlogerie uit de ‘losse pols’.

Geskeletteerde horloges geven een blik op het uurwerk onder de wijzerplaat. Een perfect voorbeeld van het ‘moeilijk doen op de vierkante millimeter’, maar ook een viering van de kunst van een mechanisch horloge. Met de nieuwste Octo Finissimo heeft Bulgari een eigen twist gegeven aan de Skeleton Watch.

Op de wijzerplaten vind je een schets van het uurwerk, in de stijl van een blauwdruk. Bulgari lanceert drie limited edition Octo Finissimo Sketch Dials.

De Octo Finissimo-collectie van Bulgari, die alweer meer dan 10 jaar geleden werd geïntroduceerd, is een symbool van innovatie en design in de horlogewereld. Ter gelegenheid van Bulgari’s 140-jarig bestaan keert de Octo Finissimo Automatic Sketch Dial terug om het jubileum van het merk te vieren.

De nieuwe Octo Finissimo Sketch Dial-serie bestaat uit drie modellen. Net als de vorige Sketch-editie (uit 2022) draait deze versie op het Calibre BVL138 automatische uurwerk en is ‘ie gehuisvest in een geïntegreerde kast van 40mm.

In roestvrij staal (beperkt tot 280 stuks) of 18-karaats roségoud (beperkt tot 70 stuks). Er is ook een derde horloge in deze serie die nog moet worden onthuld. Het is al wel bekend dat het een roestvrijstalen GMT-chronograaf wordt van 43mm in staal, gelimiteerd tot 140 stuks. De eerste schets zie je hierboven.

De modellen presenteren de micromechanische interne werking van het uurwerk dus op de wijzerplaat, die zichtbaar is onder de wijzers. Met levendige, natuurlijke en spontaan ogende lijnen benadrukt de ‘sketch dial’ de belangrijkste elementen van de Finissimo-lijn. Een mix van ’technisch meesterschap en artisticiteit’, zoals Bulgari het zelf omschrijft. De tekeningen zijn overigens afkomstig van Bulgari’s directeur productcreatie: Fabrizio Buonamassa Stigliani.

De Octo Finissimo Automatic Sketch Dial in staal is gelimiteerd tot 280 stuks, voor een prijs van €17.800. Terwijl de roségouden versie beperkt is tot 70 stuks en €51.500 euro kost. De exacte datum wanneer ze uitkomen is nog niet bekend.