De beste horloges van de 2024 Oscars

Inmiddels ben je wel op de hoogte wie welke Oscar heeft gewonnen tijdens de 96ste Academy Awards. Maar wat droegen ze om de pols?

Van Cillian Murphy’s gedistingeerde Omega De Ville Prestige, tot aan Robert Downey Jr.’s Reverso en Roger Federer’s jaloersmakende heilige Rolex-graal. Buiten de outfits was er ook om de pols genoeg te bewonderen.

Ryan Gosling’s op maat gemaakte Carrera Plasma was bijvoorbeeld ook geen slechte, al waren er ook genoeg bewezen successen te zien. Zoals de Omega die Hoyte van Hoytema droeg terwijl hij zijn eerste Oscar voor Oppenheimer in de wacht sleepte. Hieronder zie je een greep uit wat ons vannacht opviel.

Robert Downey Jr – Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Chronograph

RDJ is een ongegeneerde horlogefan. Maar waar zijn smaak tijdens z’n Marvel-dagen nogal opzichtig en ‘groots’ was met onder meer Urwerk en De Bethune, is het nu een stuk rustiger met deze roségouden Reverso.

Roger Federer – Rolex Daytona ‘Le Mans’

Gelanceerd ter ere van de 100ste verjaardag van de iconische endurance race: de 24 Uur van Le Mans. Herkenbaar aan de rode ‘100’ op de tachymeter. Met een aantal chique details die doen denken aan de Paul Newman Daytona’s.

Ryan Gosling – TAG Heuer Carrera Plasma Diamant d’Avant-Garde

Kijk vooral even Gosling’s optreden met ‘I’m just Ken’ terug tijdens de Oscars. Om de pols zat een custom made Carrera vol diamanten, die speciaal zijn gemaakt voor het horloge (dus lab-grown). Met twee roze accenten die refereren aan Barbie.

Colman Domingo – Omega De Ville

Schijnbaar vanuit het niets kwam Colman Domingo tevoorschijn met een nominatie voor Beste Acteur. De 54-jarige acteur is natuurlijk al decennia aan het werk, maar viel dit jaar op met de film Rustin. Om de pols een understated Omega De Ville.

Bradley Cooper – Louis Vuitton Tambour

Cooper werd helaas genegeerd met zijn zwaar onderschatte film Maestro, maar was dressed for the occasion met een custom Louis Vuitton-pak en de nieuw ontworpen Tambour.

Anya Taylor-Joy – Jaeger-LeCoultre 101 Reine

Taylor-Joy droeg deze mix tussen een juweel en een horloge. De 101 Reine, versierd met diamanten en voorzien van een delicate parelmoeren wijzerplaat, was een perfecte aanvulling op haar ensemble op de rode loper.

Matthew McConaughey – Jacob & Co. Jean Bugatti

Een wijzerplaat die het dashboard van een Bugatti wil benaderen. Matthew McConaughey droeg deze Jean Bugatti tijdens de 96ste Oscars en zijn presentatie tijdens de uitreiking voor Beste Acteur.

Simu Liu – Jacob & Co. The World is Yours Dual Time Zone

De Canadese acteur, bekend van zijn rol in de Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, speelde dit jaar ook in Barbie. Bekijk daarom ook vooral zijn cameo tijdens Gosling’s optreden. Liu droeg naast McConaughey ook een Jacob & Co., maar dan één met een tweede tijdzone.

Hoyte van Hoytema – Omega Seamaster 300 ‘Spectre’

De Nederlandse Hoyte van Hoytema won de Oscar voor Beste Cinematografie. Zijn horloge is een waarschijnlijk overblijfsel van zijn werk voor de Bond-film Spectre. Waarvoor Omega destijds een speciale editie maakte die Daniel Craig droeg in de film.

Glen Powell – TAG Heuer Monaco

De Top Gun-acteur leverde recentelijk nog de romcom Anyone but you af met Sydney Sweeney. Hij droeg een klassieker met de TAG Heuer Monaco, beroemd gemaakt door Steve McQueen in de film Le Mans.

Dwayne Johnson – Bulgari Octo Finissimo Chronograph

Bij Dwayne ‘The Rock’ Johnson een verrassend slank uurwerk. De Bulgari is mid-size met 42mm, maar is ook één van de dunste horloges ooit. Toch is ‘ie aanwezig genoeg om niet weg te vallen bij ‘The Rock’.

Cillian Murphy – Omega De Ville Prestige

Een winst die was te verwachten voor de Ierse acteur nadat hij de prijs voor Beste Acteur tijdens zo ongeveer alle voorgaande award-shows won. Hij droeg een 40mm stalen Omega De Ville Prestige, met zo te zien een rode wijzerplaat. Een horloge dat hij vaker draagt en inmiddels is uitgegroeid tot een soort lucky charm.

Beeld: Getty Images, Omega, Jaeger-LeCoultre, Jacob & Co., Bulgari, TAG Heuer, Rolex, Louis Vuitton