Rolex legt de lat hoog

Niet alleen in hun horloges, maar ook bij The Dutch Masters in Den Bosch.

willem greve dutch mastes den bosch rolex paard

Net zoals bij de ontwikkeling van de uurwerken, legt Rolex de lat ook hoog bij hun evenementen. Het luxe horlogemerk deed dat afgelopen weekend zelfs letterlijk, namelijk in de vorm van een parcours van hindernissen tijdens Rolex Grand Slam in Den Bosch, hét paardenevenement van Nederland.

Topruiter Willem Greve won met de hengst Highway TN N.O.P met een grandioze barrage de prestigieuze wedstrijd in Den Bosch. Met miniem verschil, want Greve was slechts 4/100 seconde sneller dan de nummer twee. Met 33,70 seconden op de klok is Willem Greve de eerste Nederlander die deze felbegeerde prijs in de wacht weet te slepen.

Het evenement, met Rolex als titel- en hoofdsponsor, is onderdeel van The Dutch Masters-indoor Brabant horse show. Tijdens dit evenement genieten paardensportliefhebbers jaarlijks niet alleen van topsport, maar ook van een indrukwekkend, luxueus shopping village. 

De fascinerende geschiedenis van Rolex in 7 minuten.

The Dutch Masters wordt sinds 1967 gehouden in Den Bosch. Vanaf 2014 is dit toernooi onderdeel van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping, samen met drie van ‘s werelds beste concoursen: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Genève in Zwitserland, de thuisbasis van Rolex.

Het behalen van de Grand Slam (het winnen van drie opeenvolgende grand prix-wedstrijden) is één van de meest begeerde titels in de paardensport. Het wordt bekroond met één miljoen euro aan prijzengeld. Als alle vier de majors op rij worden gewonnen, wordt er nog een miljoen euro extra uitgekeerd. Het wisselende en technisch zeer uitdagende parcours vergt jarenlange training, toewijding en discipline en dit allemaal in een gelimiteerd tijdframe onder auspiciën van Rolex.

Deze exclusieve samenwerking tussen Rolex en The Dutch Masters belichaamt kwaliteit, innovatie, prestatie en biedt bezoekers de mogelijkheid om onder unieke omstandigheden duurzame relaties op te bouwen.