Bradley Cooper overtreft zichzelf met ‘Maestro’

Als Bradley Cooper de controlfreak uithangt, dan belooft dat veel goeds. Zijn nieuwste is de Leonard Bernstein biopic Maestro.

De A Star Is Born-filmmaker is terug met een nieuwe, op muziek gebaseerde romance: deze keer volgt de film de decennialange romance tussen de legendarische componist Leonard Bernstein (Cooper) en zijn vrouw Felicia Montealegre (Carey Mulligan).

“Als de zomer niet in jou zingt, dan zingt niets in jou. En als niets in jou zingt, dan kun je geen muziek maken. Iets wat ze me vertelde,” zegt Coopers Bernstein in de openingsmomenten van de trailer hieronder.

De romantische relatie tussen Bernstein en Montealegre komt in de problemen wanneer de muzikant zijn eigen seksualiteit begint te verkennen, waardoor de vraag opkomt of hij tijdens het proces daadwerkelijk trouw is aan zijn partner of niet. Cooper slaagde erin een behoorlijk indrukwekkende ondersteunende cast samen te stellen voor het verhaal over een artiest die groter werd dan het leven.

Drive-acteur Carey Mulligan speelt de rol van Montealegre. Maya Hawke speelt hun dochter. Verder zien we onder meer Matt Bomer, Sarah Silverman, Gideon Glick en William Hill.

Ode

Volgens Cooper krijgen we een blik op het leven van de veelgeprezen Bernstein, en vooral een ‘onbevreesd liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Bernstein en Felicia, en een ode aan familie en liefde’.

De sfeer uit de trailer laat zien dat Cooper niet voor de gemakkelijke weg heeft gekozen. Aan de oppervlakte zien we de transformatie die Cooper moest ondergaan voor de film. De acteur gebruikte aanzienlijke gezichtsprotheses en make-up voor zowel de jonge als oudere versie van de beroemde componist.

Vergelijkbaar met Oppenheimer laat Maestro ook scènes in zwart-wit zien, maar in tegenstelling tot Nolans film gaat de keuze niet over objectiviteit. Hier is het puur een stilistische keuze voor de beelden uit de 50’s, 60’s en 70’s.

Maestro draait hier vanaf 7 december in de bioscoop en is daarna vanaf 20 december te zien op Netflix.