Mark Wahlberg’s megalomane landgoed nú alweer te koop

Een huis van 8.000 vierkante meter met wijnkelder, cocktailbar, putting green, bibliotheek en thuisbioscoop. Mark Wahlberg vraagt er $87,5 miljoen voor.

Hij moest er maar liefst vijf jaar op wachten, maar na acht jaar wil acteur/ondernemer Mark Wahlberg alweer van zijn ‘Versailles’ af. Een villa van 8.000 vierkante meter gelegen op 6 hectare eersteklas Beverly Hills-grond, weggestopt in een kleine vallei in de privégemeenschap North Beverly Park.

Winst van 80 miljoen

Niet slecht gedaan. Van tieneridool Marky Mark tot Calvin Klein-model tot acteur met een Oscarnominatie voor z’n rol in The Departed tot producent van de hitserie Entourage en Boardwalk Empire. Mark Wahlberg heeft het allemaal redelijk goed voor elkaar.

Dat het hem thuis ook voor de wind gaat met zijn vrouw, twee dochters en twee zoons wordt nog maar eens extra kracht bijgezet met deze beelden van het huis van de familie Wahlberg. Het zeskoppige gezin hoeft zich geen zorgen te maken of ze teveel op elkaars lip zitten. Mark kocht het lapje grond voor $8 miljoen en liet het huis door sterrenarchitect Richard Landry ontwerpen. Landry bouwde onder andere de huizen van Tom Brady en Gisele Bündchen.

Cocktailbar

Wat je er zoal kunt aantreffen? Wat is een landhuis zonder bibliotheek, wijnkelder, cocktailbar, bioscoop, zwembad met glijbaan, twee jacuzzi’s en een duikplank. Inderdaad, maar er is meer: ook een putting green, gym en basketball court ontbreken niet in het lijstje.

Na vele jaren van Wahlberg die zijn Beverly Hills-complex in de belichaming van de mannelijke speeltuin veranderde, zet de Bostonian nu het hele gevaarte op de markt voor de gigantische, maar misschien begrijpelijke som van $87,5 miljoen. Westside Estate Agency.

Fotografie: Westside Estate Agency