Noah Wynants is de beste chef van Noord-Europa 

Althans, van alle chefs onder de dertig – volgend jaar wacht de wereldwijde finale.

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal dertig jaar of jonger – ontwikkelen ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen.

Uit meer dan duizend ingezonden gerechten selecteerde de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition de meest veelbelovende recepturen. Deze week gingen tien jonge chefs bij de Miele Experience Center in Vianen de strijd aan in de Noord-Europese finales van de wereldwijde competitie: wie is de beste chef onder de dertig.

Noah Wynants werd door een jury van internationale topchefs geprezen om zijn creatieve en compleet plantaardige Dutch ‘Rendang’. Die Dutch ‘Rendang’ is een verfijnde rendang van aubergine en shiitakes. Wynants gebruikte daarin onverwachte ingrediënten van eigen bodem, zoals hazelnoten en passievruchten.

Noah Wynants (26) studeerde aan de hotelschool in België. Als zeventienjarige stagiair stapte hij de keuken van De Librije binnen, waar hij zich opwerkte tot senior souschef naast Jonnie Boer en Nelson Tanate. 

Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants van Nederland.

Tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition liet Wynants met een plantaardig gerecht proeven wat er allemaal mogelijk is met Nederlandse producten. Hij nam daarmee niet alleen de titel mee naar huis, maar ook twee van de drie thematische awards.

Volgend jaar zal Noah Wynants in Milaan koken en meedingen naar de titel ‘World’s Best Young Chef’. De gekozen chefs koken in vijftien regionale finales voor een plek in de wereldwijde finale. Wynants is daarbij afgevaardigde voor Noord-Europa.

Iedere deelnemer aan de competitie wordt begeleid door een mentor. Nelson Tanate zal Wynants begeleiden in aanloop naar de wereldwijde finale in Milaan. Tanate: “Het draait om de jonge chefs. Wij als mentor supporten ze alleen. Je wil merken dat je eigenlijk niet nodig bent. En dat voelde ik vandaag ook.”

 De drie thematische awards werden als volgt verdeeld:

● S.Pellegrino Social Responsibility Award – Nielsen Lucas, Up For A Change?

● Acqua Panna Connection in Gastronomy Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’

●Fine Dining Lovers Food for Thought Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’