Het Griekse restaurant KAIA in Amsterdam slaat een andere weg in met een nieuw menu. Kort samengevat: de chique liflafjes worden verruild voor soul food dat gedeeld kan worden.
Met dat nieuwe menu maakt KAIA de drempel lager voor de bezoeker, maar dat geldt niet voor chef Manos Athanasiou. Die blijft ook voor volgend jaar streven naar een benoeming in de Michelin- en Gault&Millau-gids.
De Griekse chef van KAIA werkt ook binnen de nieuwe filosofie met traditionele recepten en ingrediënten, en gebruikt deze om door middel van niet-traditionele keukentechnieken toegankelijke gerechtjes te creëren. Mooie gerechten die je naar Grieks gebruik deelt met de mensen bij je aan tafel. Terug naar de basis en de wortels van zowel de eigenaren als de chef.
Alle ingrediënten waar KAIA mee werkt, zijn van hoge kwaliteit en vrijwel alles is huisgemaakt. Van de ingelegde groentes tot het knapperige, verse brood dat wordt geserveerd met vijgenboter en de met kruiden geïnfuseerde Griekse olijfolie.
Op de kaart vind je Griekse gerechten met een KAIA-twist, zoals gegrilde zeebaars met chorta (wilde groenten) en een vissoep, of athinaiki, een van oorsprong Atheens visgerechtje met mayonaise en tafelzuur dat je bij KAIA krijgt als salade met sashimi.
Naast de gerechten, zal ook het interieur van KAIA in de loop der tijd een relaxtere uitstraling krijgen om meer een huiskamergevoel op te wekken.
Restaurant KAIA, Europaplein 21, Amsterdam