Dit is nou een scrub Willem-Alexander…

Op Aruba gaf koning Willem-Alexander aan niet te weten wat een scrub is. We zijn ook de beroerdsten niet en leggen het hem graag nog één keer uit.

Tijdens het staatsbezoek van de Koninklijke Familie aan het Caribisch deel van Nederland was te horen dat Willem-Alexander geen idee had wat een scrub eigenlijk is. “Je woont met vier vrouwen in huis en je weet niet wat een scrub is?” reageerde zijn oudste dochter plagend.

Omdat elke man, dus ook een koning, opknapt van een scrub, leggen we het nog één keer uit…

Wat is een scrubcrème?

Dat is een reinigingsgel waarin korreltjes zitten. De gel of crème wrijf je met ronddraaiende bewegingen over je gezicht. Zo schuur je talg, vuil en vooral dode huidcellen weg die zich op je huid hebben opgehoopt. De huid vernieuwt zichzelf continu van binnenuit. De buitenste cellen dwarrelen van je huid, maar er zijn er ook die op je gezicht blijven plakken. Niet fijn, want deze dode huidcellen geven je een vale kleur. Wekelijks scrubben helpt dit te voorkomen.

Waar moet je op letten?

Een goede scrub bevat afgeronde korreltjes zodat voorkomen wordt dat je je huid beschadigd. In de regel zijn scrubkorrels gemaakt van pitten, rijst of ander groens.

Hoe vaak?

Probeer van scrubben een gewoonte te maken. Van regelmatig gebruik gaat je huid er namelijk gezonder uitzien. Streef naar één of twee keer per week. Meer informatie over scrubs gemaakt op Aruba vind je hier,

Wanneer te scrubben?

Gebruik je een scrubgel of –crème voor je je scheert, dan zul je merken dat het mesje makkelijker over je huid glijdt. Maar je kunt een scrub ook ‘s avonds gebruiken.

Zijn er ook scrubs voor het lijf?

Jazeker. In verschillende uitvoeringen. In de vorm van een douche scrubgel bijvoorbeeld. Zelfde principe: je slijpt als het ware het vuil van je huid.

Ook zijn er scrubs in olie. Hiermee scrub je je lijf en vervolgens laat je de korrels (vaak zeezout) en de olie even inwerken. Vervolgens spoel je alles van je lijf. Je voelt je na afloop als herboren. Ideaal na een uitputtend staatsbezoek dus!

[Tip]

En Willem-Alexander, met deze voel je je gegarandeerd de koning te rijk: Triumph & Disaster, Rock ‘Roll Face Scrub, €32 (100 ml)