Welk sterrenbeeld verdient het meest?

Althans, in de sportwereld. En nee, het blijkt niet de leeuw te zijn (die is tweede).

max verstappen

Het Amerikaanse bureau Promoguy heeft onderzocht of er een relatie bestaat tussen het succes van een sporter en zijn sterrenbeeld. Of althans, ze hebben onderzocht wat het sterrenbeeld is van de honderd best betaalde sporters ter wereld, en dat vervolgens geanalyseerd.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder deze sporten: voetbal, basketball, honkbal, cricket, boksen, Formule 1, tennis, golf en American Football.

Wat blijkt: sporters die geboren zijn onder het sterrenbeeld Kreeft maken de meeste kans op een in financiële zin succesvolle carrière (18 van de 100 sporters is Kreeft). Voetballers Lionel Messi en Erling Haaland zijn kreeften, net als de Japanse honkballer Shohei Ohtani.

Dit zijn de populairste Formule 1-circuits volgens fans.

De Kreeft wordt op de voet gevolgd door de Leeuw (twaalf procent). Maagden en Vissen delen de bronzen plek (er zitten opvallend veel Vissen onder de beste NBA-basketballers, onder wie Stephen Curry, Luka Donçic en Joel Embiid).

De lijst van best verdienende sporters wordt overigens niet aangevoerd door een Kreeft of een Leeuw. Cristiano Ronaldo voert de lijst aan met een ongekend jaarinkomen van 275 miljoen dollar; de Portugees Ronaldo is Waterman.

Waarom dit de coolste sport ter wereld is.

In de lijst van honderd sporters komen we niet veel Nederlanders tegen. Sterker nog, er is er maar een, en dat is Max Verstappen op een verdienstelijke vijftiende plek. Verstappen is geboren op 30 september, dus zijn sterrenbeeld is Weegschaal.

SporterTotale jaarinkomen (in $)Sterrenbeeld
1. Cristiano Ronaldo (voetbal)$275 MWaterman
2. Jon Rahm (golf)$203MSchorpioen
3. Lionel Messi (voetbal)$130MKreeft
4. LeBron James (basketbal)$125.7MSteenbok
5. Kylian Mbappé (voetbal)$125MBoogschutter
6. Neymar (voetbal)$121MWaterman
7. Stephen Curry (basketbal)$98.9MVissen
8. Giannis Antetokounmpo (basketbal)$88.4MSteenbok
9. Kevin Durant (basketbal)$86.9MWeegschaal
10. Patrick Mahomes (American Football)$84.3MMaagd
11. Lamar Jackson (American Football)$82.5MSteenbok
12. Karim Benzema (voetbal)$78MBoogschutter
13. Rory McIlroy (golf)$77.4MStier
14. Tiger Woods (golf)$77.2MSteenbok
15. Max Verstappen (Formule 1)$75MWeegschaal
16. Shohei Ohtani (honkbal)$70MKreeft
17. Canelo Álvarez (boksen)$66MKreeft
18. Erling Haaland (voetbal)$63MKreeft
19. Lewis Hamilton (Formule 1)$62MSteenbok
20. Max Scherzer (honkbal)$60.8MLeeuw

Het bureau Promoguy geeft wel een disclaimer bij de onderzoeksresultaten, namelijk deze (we laten hem even onvertaald): ‘This study is purely for entertainment purposes and should be enjoyed with a sprinkle of cosmic humour. Talent knows no astrological bounds.’ Zo is dat; ben je Maagd of Stier, dan is er heus nog niks verloren.