Dit 1.200 pk luxe jacht is gemaakt voor een tennislegende

Eén van de grootste atleten en zijn smaak qua jachten is net zo indrukwekkend als z’n skills op de tennisbaan.

Jarenlang de nummer één bij de mannen singles: tennisgrootheid Rafael Nadal. Met zijn 80 Sunreef Power Catamaran ontsnapt hij al een paar jaar even aan alles na het seizoen.

Dit is niet weer het zoveelste superjacht voor een multimiljonair waar hij één keer per jaar op vertoeft en ‘m vervolgens in de verhuur doet. Nee, de 37-jarige Nadal is een ervaren schipper en al sinds zijn jeugd gepassioneerd door het varen.

Hij grijpt dan ook elke gelegenheid aan om met vrienden en familie de zee op te gaan. Het idee om een catamaran op maat te bouwen maakte al een tijdje deel uit van de plannen van de atleet.

Zijn 80 Sunreef Power Great White biedt plaats aan maximaal acht gasten dankzij een comfortabele indeling met vier hutten. De stuurboordromp herbergt de eigenaarssuite, een van de gastenhutten van het jacht en de bemanningsverblijven. De masterhut heeft een royale leefruimte, een inloopkast, een bank, een neerklapbare plafond-tv boven het tweepersoonsbed en een eigen uitklapbaar balkon. De bakboordromp biedt plaats aan nog twee ruime gastenhutten en de kombuis van de catamaran.

De met licht gevulde salon van de Great White biedt twee extra grote loungebanken bij de achterste cockpit, een eetruimte voor acht personen in de boeg en twee 77-inch tv’s die rug aan rug zijn geïnstalleerd. Naast de ingang van het terras werd een extra loungeplek ingericht.

Een mix dus van klassieke jacht-features en een strak design. Er is ook een aanzienlijke garage voor allerlei speeltjes op het water, zoals een kleine speedboot en een jetski. Nadals jacht heeft ook genoeg ruimte op het achterdek voor een terras en een bar. Het jacht wordt aangedreven door twee motoren met een totaal van 1.200 pk. Het prijskaartje? Een geschatte $6,2 miljoen. Hierin hoor je Nadal zelf over zijn ‘Great White’.

Beeld: Sunreef Yachts