Dit zijn onze favoriete wijnbars in Amsterdam

Een goedgevulde lijst met wijnbars vol goedgevulde glazen.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Dat Amsterdam bruist met cocktailbars, was ons al bekend. Maar omdat je soms zin hebt in een goed glas wijn hebben we ook een lijst gemaakt met de coolste wijnbars in Amsterdam. Eén voor één aanraders de nous!

Rayleigh & Ramsay 

Wijnbar Rayleigh & Ramsay in Amsterdam dankt haar naam aan het gas ‘argon’ dat de heren Rayleigh & Ramsay lang geleden ontdekten. Dit edelgas wordt gebruikt in de wijndispensers waarvan er in de Amsterdamse zaken tientallen staan, waardoor de cafés maar liefst 100+ wijnen per glas schenken. Nou ja, eigenlijk schenk je die zelf uit de wijndispensers, maar dat maakt deze DIY wijnbars in Amsterdam alleen maar leuker.

Wijnbar Rayleigh & Ramsay, Van Woustraat 97 en Van Noordtstraat 28, Amsterdam Centrum en Amsterdam-West

Shiraz  

Wijnbar Shirzaz in Amsterdam heeft één voorwaarde: alles is om te delen. Dus de wijn en hapjes zijn voor iedereen aan tafel. Heb je daar geen zin in, dan kan je een eigen fles wijn halen in de boutique. De deuren van deze wijnbar verhullen 140 verschillende wijnen verhullen. Ook is de wijnbar een wijnboutique in één, zodat je alle wijnen ook thuis kan drinken.

Wijnbar Shiraz, Lijnbaansgracht 267, Amsterdam Centrum

Bar Babar

Een schattig en hip wijnbarretje aan de Utrechtsestraat waar de natuurwijn rijkelijk vloeit: Bar Babar is een heuse aanwinst voor centrum Amsterdam. Reserveren kan je hier niet en omdat het altijd gezellig druk is voelt het als een cadeautje om hier een plekje te bemachtigen, of dat nou aan de bar, bij het raam of aan een bartafeltje is. Bestel een van de leuke Amsterdamse gerechtjes en geniet van je avond!

Wijnbar Bar Babar, Utrechtsestraat 135, Amsterdam Centrum

Vindict

Bij Vindict gaat goede wijn hand-in-hand met goed eten. De wijnwinkel in Noord heeft naast schappen vol wijn ook plaats gemaakt voor een bar/restaurant: hier eet je lekkere gerechtjes, maar staan de wijnen centraal. Voor de echte wijnliefhebbers organiseert Vindict ook een maandelijkse wijnproeverij.

Lotte Bosschieter Fotografie

Wijnbar Vindict, Docklandsweg 3, Amsterdam-Noord en Elandsgracht 113, Amsterdam-Noord

twee prinsen

Vroeger bruin café, tegenwoordig hippe wijnbar. Ook bij de twee prinsen is de gentrificatie toegeslaan, en we kunnen ons er het beste maar naar schalen. Hup, loop de twee prinsen binnen, bestel een natuurwijntje en verwonder je over de prachtige wijnkast in de zaak.

Wijnbar twee prinsen, Prinsenstraat 27, Amsterdam Centrum

4850

In deze Scandinavisch-ogende wijnbar worden voornamelijk (natuur)wijnen geserveerd uit Frankrijk, maar de sommeliers kunnen bij ieder gerecht een passende wijn voor je vinden. Een heerlijke plek voor wijn in Amsterdam-Oost.

Wijnbar 4850, Camperstraat 48-50, Amsterdam-Oost

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder