Thank God, It’s Monday!

Woodford Reserve Bourbon lanceert de maandag als Beste Dag van de Week met – elke week, vanaf aanstaande maandag – een zinnenprikkelende samenwerking.

Na de succesvolle reeks Woodford Mondays in 2023, maakt Woodford Reserve Bourbon de komende weken van maandag weer de leukste dag van de week. Tijdens vijf verschillende events brengt Woodford Reserve bijzondere bars, chefs, artiesten en designers samen om de Monday blues te verslaan.

Woodford Mondays

De Woodford Mondays trappen op 26 februari af met de Classic Movie Night vergezeld van cocktails in The Hoxton Amsterdam. Maar let ook op de – tikje foute – guilty pleasures van een topchef in Sins of Sal aan het einde van de volgende maand. Pak de agenda er maar bij!

1// Classic Movie Night

Maandag 26 februari: Woodford Reserve & The Hoxton 

Hello there, old sport! Classic Movie Night keert terug bij The Hoxton Amsterdam. Dit jaar vertoont het hotel in samenwerking met Woodford Reserve de moderne klassieker The Great Gatsby. En iedereen kan zich daar op een feestje van Gatsby wanen. Terwijl de decadente karakters een Mint Julep aan de lippen zetten, doet het publiek in The Hoxton precies hetzelfde.

Tickets kosten €20, inclusief welkomstcocktail, popcorn en snacks. Reserveer via The Hoxton, Herengracht 255, Amsterdam

  • Inloop: 19.00
  • Aanvang: 19.30
  • Einde: 22.00

2// Soenil Bahadoer

Maandag 4 maart: Woodford Reserve & Flying Dutchmen Cocktails

Smaken kunnen elkaar waanzinnig versterken. Het team van Flying Dutchmen Cocktails zocht daarom met sterrenchef Soenil Bahadoer naar de perfecte cocktail pairing voor bij zijn creatieve streetfood bites.

Met Bahadoer’s verfijnde culinaire skills creëert de chef een avond lang zijn versie van comfortfood als de bara en de rotirol. Met daarnaast bourbon-cocktails van de cocktailiconen van Flying Dutchmen Cocktails.

Deze sterrenborrel kost €49,50 pp, inclusief drie cocktails met bijpassende bites. Reserveer via Flying Dutchmen Cocktails, Singel 460, Amsterdam

  • Shift 1: 17.00 – 18.30
  • Shift 2: 18.30 – 20.00

3// A whiff of AI

Maandag 11 maart: Woodford Reserve & Pulitzer’s Bar

Geur is persoonlijk. En nog persoonlijker op 11 maart. Tijdens de Woodford Monday in Pulitzer’s Bar ontwikkelen gasten via een vragenlijst en AI een gepersonaliseerd parfum dat direct door de indrukwekkende parfummachine gemaakt wordt. Elke geur is anders. Naast deze geuren op maat, volgde het team van Pulitzer’s Bar ook voor het menu hun neus.

Ze lieten zich voor hun exclusieve cocktails inspireren door geuren die veel in parfums gebruikt worden, zoals bergamot, oud en roos. Daarbij ontwikkelde het team ook een eigen parfum dat een van hun cocktails perfect complimenteert. Reserveer nu via de website van Pulitzer’s Bar, Keizersgracht 234, Amsterdam

Tijd: 18.00 – 22.00

4// New & Old Fashioned 

Maandag 18 maart: Woodford Reserve & Door 74

De werelden van mode en bourbon komen op 18 maart samen. En die twee hebben meer gemeen dan men misschien zou denken. Waar mode meer is dan wat je ziet, daar is whiskey meer dan je proeft. Daarom steekt Door 74 hun maandag in het nieuw met Fleur Bravenboer van Flora Bandana.

Samen ontwierpen ze een unieke fashionitem. Iedereen die een cocktail in de bar bestelt, ontvangt die maandag dit limited edition design dat Bravenboer ter plekken personaliseert. Gaat ‘ie verder als bandana, sjaaltje of pochette?

Reserveren voor deze stijlvolle avond kan via Door 74, Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam

Tijd: 18.00 – 24.00

5// The guilty pleasures of a chef

Maandag 25 maart: Woodford Reserve & Sins of Sal 

Altijd al willen weten wat de culinaire guilty pleasures van een topchef zijn? Op 18 maart zet Sins of Sal ze op het menu. Na een collab met Alex Haupt, zal dit jaar een nieuwe chef diens (tikje foute) favorieten op de kaart te zetten. Martin Eisma ontwikkelt ook deze editie een bijpassend menu vol boozy guilty pleasures. Tickets voor dit avondje zondigen zijn €30, inclusief welkomstcocktail & -bite.

Reserveren kan via Sins of Sal, Westerstraat 86, Amsterdam

  • Shift 1: 18.00 – 20.15
  • Shift 2: 20.30 – 22.30

Over Woodford Reserve

Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey wordt op traditionele wijze gemaakt op de Woodford Reserve Distillery in Kentucky. Al in 1812, werd op deze ‘National Historic Landmark’, voor het eerst bourbon geproduceerd. Dat maakt deze distilleerderij één van de oudste van Amerika.

Woodford Reserve combineert de erfenis van een traditionele distilleertechniek met moderne wetenschap, wat resulteert in een perfect uitgebalanceerde bourbon. Ontdek meer dan tweehonderd waarneembare smaaktonen, van hartige granen en hout, tot zoete aroma’s, kruiden en fruit- en bloemige tonen.