Voetbal en The Beatles is een perfecte fashionable combi

Of The Fab Four zelf een balletje konden trappen weten we niet. Maar deze voetbalshirts zouden hen ongetwijfeld perfect staan.

Het Barcelonese merk Meyba leek het een mooi idee om een speciale collectie uit te brengen met The Beatles. En dat resulteerde in het bijzondere Meyba x The Beatles. Of de heren bandleden zelf een balletje konden trappen en/of groot fan waren van een voetbalclub, is kennis die ondergetekende even niet paraat heeft. Wel komen zij uit Liverpool en dat is natuurlijk een stad doordrenkt van voetbal. Net als Barcelona overigens.

Voetbal en mode is geen gekke combinatie meer. Lang gelee waren voetballers nog semi-profs die alleen op de velden te zien waren tijdens de daadwerkelijke voetbalwedstrijden. Maar sinds fashionable spelers als George Best en Johan Cruijff ook buiten het veld veelvuldig te zien waren (op tv en in commercials) en zich bonden aan merken, ging het crescendo. Anno nu zijn profvoetballers gewilde brand ambassadors en niet alleen voor sportmerken.

Ook de recente trend waarin iconische bands worden gebruikt als inspiratiebron voor voetbalshirts, lift hier lekker op mee. En het is Meyba gelukt om een zeer bijzondere transfer te maken door ‘de grootste band ter wereld’ aan zich te binden. Want The Beatles laten zich niet zomaar door de eerste de beste voor een (commercieel) karretje spannen.

De collectie bestaat uit twee voetbalshirts, een klassiek trainingsjack en vier T-shirts. Om tot de monochrome designs te komen – in alle items staan de ‘kleuren’ zwart en wit centraal – werd gegraven in de archieven van de band. De ontwerpers hebben zich er dus niet met een jantje-van-leiden van afgemaakt. De belangrijkste focus van de collectie haalt namelijk inspiratie uit de iconische Abbey Road albumhoes uit 1969.

Op het zwarte voetbalshirt is heel duidelijk een diagonale witte streep te zien, een directe verwijzing naar het beroemde zebrapad dat de heren overstaken op het album. Op beide voetbalshirts is deze foto ook te zien onderaan het rugnummer, weliswaar in getekende vorm. Ook op de vier T-shirts, alsmede het trainingsjack, zijn de heren en het cijfer vier veelvuldig terug te vinden. Dat cijfer refereert uiteraard naar The Fab Four.

Hoe vet de buitenkant van het trainingsjack (zie onder) ook is, het meest opvallende kenmerk zit hem aan de binnenkant. De voering van het jasje is namelijk gemaakt van afbeeldingen van concertkaartjes van The Beatles uit de jaren 60. En dat is natuurlijk een hele coole feature van een toch al zeer cool jack. De T-shirts kosten €55, de voetbalshirts €65 en het jack €90 en dat is voor zo’n speciale collab eigenlijk best schappelijk. Een grap over ‘HELP! Welk item moet ik nu kiezen?’, gaan we hier overigens niet maken…

Meer informatie vind je hier