Wat gebeurt er als je 30 dagen geen suiker eet?

Vooral suiker lijkt voor velen een uitdaging om te weerstaan. Is dat erg? En wat gebeurt er als je geen suiker meer eet?

Wat suiker met je doet

Je moet van goede huize komen om koolhydraten, vetten en suikers te weerstaan wanneer je trek hebt. Vooral suiker lijkt voor velen een uitdaging om te weerstaan. Is dat erg?

Nee, zeker niet. Het lichaam haalt energie uit suiker. Energie dat nodig is om te overleven. Zodra je jouw lichaam van energie voorziet, gaat je beloningssysteem aan het werk.

Dopamine!!

Waneer je suiker eet, geven je de smaakpapillen op je tong het signaal aan je hersenen dat er suiker binnenkomt. Je brein reageert daarop met een dopamine stortvloed. Het resultaat? Een goed gevoel en het verlangen om meer te eten.

Een suikerverslaving, of in ieder geval een stevige eetsessie, is dus makkelijk in gang gezet. Is het daarom beter om helemaal geen suiker te eten? En wat gebeurt er wanneer je helemaal geen suiker eet?

De Goal Guys op YouTube zochten het uit. Alle suikers werden voor 30 dagen uit het dieet gesneden en wat overbleef was… aanzienlijk weinig. Suiker is overal! Wat er geestelijk en lichamelijk gebeurde, zie je in de onderstaande video.