5 linnen overhemden met korte mouw

linnen overhemd korte mouw

Ah, daar is ‘ie dan de zon! Heerlijk, maar wanneer het kwik stijgt en het al te warm wordt voor een katoenen overhemd, zoekt de verstandige man een alternatief.

Het antwoord op die brandende zon? Linnen! Linnen overhemd, linnen broek, linnen T-shirt… Helemaal top! Maar laten we bij het begin beginnen. En dan in de kleuren van een zomers ijsbolletjes, om de sfeer er goed in te krijgen:

1 Pistache groen

JIL SANDER Convertible-Collar Linen Shirt
Bij Jil Sander snappen ze wat het oog verlangt: een luchtig bowlingshirt met korte mouwen in pastelgroen. Combineer deze met een chinootje, loafertje en een ijskoud witbiertje. Meer moet je niet willen.
Jil Sander via MR PORTER € 590

2 Citroen wit

pdp gallery image

Laten we eerlijk zijn: er gaat niets boven een wit overhemd, ongeacht de stof, maat of mouwlengte. Maar op een zomers dag verslaat het linnen overhemd al zijn concurrenten.
ARKET € 49

3 Aardbei roze

Folk Spot-print linen-voile shirt

Van een frisse kleur als roze gaat de zomer nog meer zijn best doen. Bonus-stijltip: draag dit overhemd met allen knopen open op een wit T-shirt. Daaronder? Beige shorts en witte sneakers.
Folk via Matches € 138

4 Sinaasappel geel

Zonnig gehumeurd? Deel dat met de rest van de wereld!
H&M € 29,99

5 Smurfenijs blauw

Reiss - Holiday slim fit overhemd van linnen  - Lichtblauw - voorkant 2

Oké, dit is niet écht smurfenijsblauw natuurlijk. In het voorjaar is het misschien toch fijner om op pastelblauw in te zetten.
Reiss via de Bijenkorf € 120