Code Rood: deze acteurs maken rood haar razend populair

Ooit werd je uitgescholden voor vuurtoren, nu is rood haar een zegen. Mede dankzij deze acteurs die de vurige bos euh… cool hebben gemaakt.

Deze vijf even stijlvolle als rossige acteurs hebben van hun rode bos een unique selling point gemaakt. En ja, er zit ook de meest populaire man van Nederland bij.

Rupert Grint

Deze acteur (33) deed op elfjarige leeftijd auditie voor de rol van Ron Weasley in de Harry-Potter-films – en werd zo de beroemdste en meest populaire roodharige jongen ter wereld. Naast de Harry Potter-franchise waren er andere films. Zo speelde hij in Thunderpants, Driving Lessons, Cherrycomb en Wild Target. Geen grote kassuccessen. In 2020 werd hij vader van dochter Wednesday.

Damian Lewis

De Engelse acteur Damian Lewis (51) met de kenmerkende, brede grijns is vooral bekend van de miniserie Band Of Brothers, zijn absolute doorbraak. De serie won een Golden Globe en werd genomineerd voor 19 Emmy Awards, waarvan er zes verzilverd werden. Daarna speelde hij hoofdrollen in de series Homeland, The Forstythe Saga en Billions. Lewis is supporter van Liverpool FC.  

Ewan McGregor

Ha, eindelijk een rooie die – zoals dat hoort- geboren is in Schotland. In Perth om precies te zijn. McGregor (51) brak door met de film Shallow Grave, maar werd een ster dankzij Trainspotting en later Moulin Rouge, waar hij een Oscarnominatie voor kreeg. Bij het Amerikaanse publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als Obi Wan Kenobi in de tweede Star Wars-trilogie. In 2005 werd McGregor gevraagd als opvolger van Pierce Brosnan voor de rol van James Bond. Hij weigerde.  

Eddie Redmayne

Deze Londenaar (40) was een uiterst succesvol fotomodel voor hij doorbrak als acteur. Hij speelde eerst in het theater en in televisieseries, daarna ook in films. In 2015 won hij een Oscar voor zijn vertolking van Stephen Hawking in The Theory of Everything. Hij speelde ook in The Danish Girl and het kassucces Fantastic Beasts. Eddie Redmayne is getrouwd en heeft twee kinderen.

André van Duin

De meeste geliefde man van Nederland (75) is onder meer komiek, zanger, revueartiest, acteur (De Boezemvriend, remember?) en presenteert met veel verve Heel Holland Bakt. Nederlandse geschiedenis heeft Van Duin ook geschreven met zijn vertaling en versie van Charles Aznavours’ La Bohème in De Wereld Draait Door, én zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in 2021. Niet langer rossig, maar inmiddels gedistingeerd blond (lees: grijs).