Adam Sandler legt ziel bloot in ‘Spaceman’

Denk meer Sandler in Uncut Gems dan Sandler in Grown Ups. En voeg daarbij een existentiële crisis.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Netflix heeft de eerste trailer gelanceerd voor de aankomende sciencefiction-film van Adam Sandler, die volgende maand in première gaat op het Filmfestival van Berlijn. De film wordt vervolgens op 23 februari in een aantal filmtheaters uitgebracht en op 1 maart kun je ‘m zien op de streamer.

De film, geregisseerd door Johan Renck, die ook aan het hoofd stond van de HBO-miniserie Chernobyl, is gebaseerd op de roman Spaceman of Bohemia uit 2017 van de Tsjechische auteur Jaroslav Kalfař. De wat meditatieve trailer volgt het verhaal van astronaut Jakub (Sandler), die midden in een solo-missie van zes maanden zit naar de randen van ons zonnestelsel.

Eenzaamheid begint hem over te nemen en de realisatie begint dat zijn huwelijk op aarde misschien niet meer thuis op hem wacht. Om de existentiële crisis compleet te maken verschijnt er een wezen – een soort spin – die hem helpt te begrijpen waar het allemaal mis is gegaan.

De officiële synopsis is als volgt: Zes maanden na de start een eenzame onderzoeksmissie realiseert astronaut Jakub (Adam Sandler) zich dat het huwelijk dat hij achterliet misschien niet op hem wacht als hij terugkeert naar de aarde. Wanhopig om de relatie met zijn rouw Lenka (Carey Mulligan) te redden, wordt hij geholpen door een mysterieus wezen uit het begin der tijden dat zich heeft verstopt in de ingewanden van zijn schip. Hanuš (Paul Dano) werkt samen met Jakub om te begrijpen wat er mis is gegaan, voordat het te laat is.

Dano (bekend van The Batman en Prisoners) is overtuigend als Hanuš. “Het was niet mijn bedoeling om je bang te maken, magere mens. Wees niet bang,” zegt hij fluisterend in de trailer. Sandler’s Jakub denkt dat hij gek wordt, waarop de spin hem zegt: “Wil je weten of ik echt ben? Ik ben net als jij, een ontdekkingsreiziger. Je eenzaamheid intrigeerde me.”

De wat dromerige en filosofische sfeer doet denken aan Brad Pitt’s sci-fi drama Ad Astra. Regisseur Renck: “Ik wilde heel graag Sandler zien die niets te maken heeft met de Adam Sandler die we allemaal kennen.” We zijn geïntrigeerd…

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels