Koffie ‘on the go’ – op jouw manier

Dé (betaalbare) tip als je een koffieliefhebber in je vriendenkring hebt.

Al is de Aeropress ook prima geschikt voor jezelf. Tenminste, als je wat met goede koffie hebt. Wij hebben er in ieder geval al een besteld.

We kwamen bij de Aeropress terecht doordat we een compacte lichtgewicht maker van goede koffie zochten voor onderweg. Soms heb je simpelweg genoeg van Nespresso of de oploskoffie op je hotelkamer.

Al zoekende kwamen we terecht bij de Aeropress en wat bleek, niet alleen is het apparaat lichtgewicht en compact, hij is ook nog eens heel betaalbaar en schijnt waanzinnige koffie te maken. Zo goed zelfs dat mensen hem niet alleen voor onderweg gebruiken, maar ook gewoon thuis. Sterker nog, er schijnen hippe koffiebars te zijn die hun koffie uitsluitend uit de Aeropress schenken en er zijn zelfs wereldkampioenschappen. Van dat soort overdreven niche-gedoe worden we enthousiast, dus delen we ‘m met jou.

Hoe het precies werkt zie je in de video hierboven, al is dat slechts één van de manieren waarop je hemt kunt gebruiken, want de Aeropress blinkt uit in z’n diversiteit. Wij hebben hem overigens zelf nog niet kunnen testen (hij is nog onderweg), maar de reviews online beloven veel goeds.

Vind je het dus leuk om te experimenteren met verschillende koffieblends, roasts, temperaturen en tijden, dan is deze gadget voor jou. Of dus voor een vriend. Wij vonden hem voor €45 bij Amazon in de link hier. Daar kun je overigens ook tal van reviews lezen van mensen die hem wel al binnen hebben.

Koffie-YouTuber James Hoffmann maakte zelfs een hele videoserie over de Aeropress. Bewijs genoeg dus van z’n cultstatus, de eerste aflevering vind je hieronder.