De állernieuwste manier om je te scheren

Gillette komt met wat nieuws. Met dat ene doel: je scheerresultaat nét wat gladder te laten zijn. En ja, deze sterspeler heeft ermee te maken.

Gillette laat van zich horen: ze komen met een nieuw scheersysteem. Wat er verrassend aan is? In de scheerkop is een strip aangebracht die je huid ontdoet van hardnekkig vuil eer de vijf (!) mesjes je huid raken.

Deze exfoliërende strip verwijdert naast vuil ook dode huidcellen. Je huid wordt daardoor gladder. En hoe gladder je vel is, hoe beter het scheerresultaat.

Begin deze maand werd het scheersysteem in Nederland geïntroduceerd. Eerder waren de Verenigde Staten en Engeland aan de beurt. Bij een béétje groomingproduct hoort een ‘gezicht’, een ander woord voor de ambassadeur van een merk. Gekozen is voor voetballer Georginio Wijnaldum, de Nederlandse middenvelder (31) die sinds 2021 onder contract staat bij Paris Saint-Germain.

Georginio Wijnaldum in actie

Wat is het precies?

De nieuwe exfoliërende strip verwijdert dode huidcellen waardoor het pad vrij wordt gemaakt voor een vijftal mesjes. De scheermesjes zitten op een flexibele scheerkop, de 2D FlexDisc, die meebeweegt met de beweging van je hand.

Handig: bij de starterset krijg je een soort plateautje waarin je de houder, dankzij een magneetje, verticaal kunt vast zetten.

Wijnaldum nog voor Gillette hem ontdekte…

Vluggertje

Gillette Labs plakt er meteen een serie huidverzorgende producten aan vast. Denk aan een bus ‘Snel Afspoelbare Scheerschuim’, de ‘Snel Schuimende Scheergel’ en ‘Snel Absorberende Hydraterende Crème’. Kortom: Onze vrienden van Gillette willen overduidelijk dat je ’s ochtends op tijd op je werk komt.

De lijn is vanaf 16 mei online te koop, en vanaf 7 juni bij Kruidvat.

Marketing

Even terug in de geschiedenis. In de jaren tien van de vorige eeuw maakte Gillette van het wegwerpmesje een wereldwijd succes. Onder meer door er de Amerikaanse strijdkrachten tijdens de Eerste Wereldoorlog mee uit te rusten. Daardoor raakten ook Europese mannen gewend aan dit scheersysteem.

De houdertjes werden nagenoeg gratis weggegeven, de mesjes waren relatief duur. Een marketingstrategie die ook nu nog gehanteerd wordt.

Een startersset kost bij Kruidvat tijdelijk €20 (houder, staander en één mesje) in plaats van €30. Losse mesjes (3 stuks) gaan weg voor een whopping €49!