De King of Rock-‘n-Roll, Star Wars en Tom Cruise gaat wederom op missie

Austin Butler ís Elvis, Tom Cruise rent zich een ongans en 80’s nostalgie.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Ook deze week weer de beste, nieuwste en meest interessante trailers voor je op een rij. Met daarin de nieuwste bioscoop- en tv-releases. We gaan divers: Van de koning van rock-‘n-roll, wéér een nieuwe Star Wars-serie en nog een Tom Cruise-vehikel tot aan Idris Elba versus een bloeddorstige leeuw en Ryan Gosling die het opneemt tegen Chris Evans.

Elvis – vanaf 23 juni in de bioscoop

Baz Luhrmann is na bijna tien jaar (The Great Gatsby, 2013) weer terug in de bioscoop. Hij doet dit met Elvis, over het leven van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit zijn gecompliceerde relatie met z’n mysterieuze manager Tom Parker (Tom Hanks). Maar Luhrmann maakt er – uiteraard – allesbehalve een cliché biopic van. Luhrmann zelf noemt het de ‘Apocalypse Now van muziekfilms’. Dat is nog even afwachten, maar de losse scènes die we mochten zien voor het interview (lees ‘m binnenkort op ModMod) beloven veel goeds.

The Gray Man – vanaf 22 juli op Netflix (13 juli in de bioscoop)

In juli van dit jaar zien we Ryan Gosling in de duurste Netflix-film ooit met $200 miljoen, The Gray Man. Gosling speelt een voormalig CIA-agent die zijn twee dochters probeert te redden welke niet van zijn bestaan weten. Naast Gosling zien we ook onder meer Chris Evans (Captain America), Ana de Armas (No Time To Die) en Wagner Moura (Narcos). De film krijgt een bioscooprelease, maar heb even geduld en je ziet ‘m snel op Netflix. Gebaseerd op het boek van Mark Greaney.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One – vanaf juli 2023 in de bioscoop

Tom Cruise heeft Top Gun: Maverick nog niet afgeleverd of we krijgen een nieuwe Mission om ons oren. Waar Cruise zoals gebruikelijk zich een ongans aan het rennen is. Niet alleen rennen, maar ook bovenop snel rijdende treinen kruipend, door straten racend in een kleine klassieke Fiat 500, op zijn motorfiets naar de rand van een klif rijden en, nou ja, je snapt het wel. Dit is een actiefilm met veel actie.

In het zevende deel in de Mission-serie, wordt Cruise, als Ethan Hunt, herenigd met Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby en Henry Czerny. Nieuwkomers in de franchise zijn Hayley Atwell als Grace en Esai Morales als de slechterik van het nieuwe hoofdstuk.

Andor – vanaf 31 augustus op Disney+

Het Star Wars Celebration-event presenteerde afgelopen donderdag aardig wat nieuws voor de Star Wars-fans. Eén van de belangrijkste hoogtepunten is de eerste trailer van Andor, een serie die een spin-off is van Rogue One: A Star Wars Story. Diego Luna speelt de hoofdrol als Cassian Andor, een personage dat ook in Rogue One speelde.

Tijdens het panel werd bevestigd dat de serie 12 afleveringen bevat, aanzienlijk meer dan de gebruikelijke Star Wars-serie, en zich vijf jaar vóór de gebeurtenissen van Rogue One afspeelt. De serie vertelt het verhaal van de groeiende opstand tegen het rijk en hoe mensen en planeten erbij betrokken raakten.

Thor: Love and Thunder – vanaf 6 juli

De film vindt Thor (Hemsworth) op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr the God Butcher (Christian Bale), die de uitroeiing van de goden nastreeft. De vorige Thor was verrassend aardig voor een Marvel-blockbuster. Komt vooral door regisseur Taika Waititi (Jojo Rabbit). Chris Hemsworth en Natalie Portman keren terug, met een Marvel-debuut voor Christian Bale.

Beast – vanaf 25 augustus in de bioscoop

De Wet van de Jungle is de enige wet die ertoe doet als je in het territorium van de leeuw bent. Beast is de aankomende survivalthriller met in de hoofdrol Idris Elba, waarin de geliefde acteur een leeuwenaanval probeert te overleven en zijn dochters en vriend terug naar huis moet krijgen. De trailer opent met het personage van Elba, Dr. Nate Daniels, die een vliegtuig landt in Zuid-Afrika met deze twee dochters.

Het trio komt hier op reis om opnieuw contact te maken na de recente dood van Nate’s vrouw. Ze verblijven op een wildreservaat dat wordt beheerd door zijn oude vriend Martin Battles, gespeeld door Sharlto Copley. Dat verandert allemaal wanneer ze midden op de weg een man vinden die zegt dat hij is aangevallen door een ‘duivel’. Wat blijkt: een bloeddorstige leeuw. Ongegeneerd vermaak. Hopen we…

Willow – vanaf 30 november op Disney+

Even wat jeugdsentiment voor de ModMod-lezers die eind jaren 70, of in de 80’s zijn geboren. Ooit wilden Ron Howard en George Lucas het succes van Star Wars nabootsen door een geheel nieuwe fantasiewereld te creëren: Willow. De film kwam uit in 1988, en ondanks dat ‘ie best aardig was, deed de film het matig in de bioscoop. Pas later kreeg hij fans op VHS.

Zo’n 34 jaar later krijgen we een hele serie gewijd aan de tovenaar van Warwick Davis. Willow is niet langer een tovenaar in opleiding. De trailer voor de nieuwe show bevat een paar terugkerende personages, waaronder Joanne Whalley’s Sorsha. De nieuwe show gaat op 30 november in première op Disney+. Het is absoluut millennial-aas bedoeld om ons met extreme nostalgie naar binnen te lokken. Met deze trailer werkte het in ieder geval.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels