Deze testen helpen je echt verder

Je politieke voorkeur? Je persoonlijkheid? Je intelligentie? Je geaardheid? Doe deze test en je weet ineens alles over jezelf.

albert einstein

1. Wat is je politieke kleur?

Schuilt er een marxist in jou? Zou zomaar kunnen. Deze quiz is al sinds 2001 (!) de manier om je eigen politiek-ideologische kleur te duiden. Toch fijn om te weten nu de Europese Verkiezingen er aan zitten te komen.

Check hier je politieke overtuiging.

Verkiezingen

2 Wat voor persoonlijkheidstype ben je? 

Dit is een van de bekendste quizzen internet. Hier kun je eindelijk je zelfkennis testen. Ken jij jezelf echt? De uitslag van deze test belooft een ‘freakishly accurate’ beschrijving van wie je nu eigenlijk bent.

Zoek hier je eigen persoonlijkheid. 

3 Hoe hoog is je IQ? 

Dit is een betaalde site, maar ze hebben een gratis versie om uit te proberen. Doe de IQ-test en achterhaal hoe slim je daadwerkelijk bent. De vragen zijn in het Engels, dus dat is een extra uitdaging.

Ga naar iqtest.com.

albert einstein pijp
Wil jij juist níet het haar van Einstein? Dan moet je hier op letten.

4 Wie vind je aantrekkelijk? 

Hier leer je niet alleen iets over je voorkeuren, maar ook over je eigen verleidingstactieken. ’t Is wel een beetje een Amerikaanse getoonzette quiz, maar goed, dat zijn de meeste quizzen op het wereldwijde web. 

Doe de quiz hier.

5 Hoe staat het met je emotionele intelligentie?

Bij deze quiz van het wetenschappelijke tijdschrift Greater Good Magazine komen er een twintigtal foto’s voorbij van mensen in een neutrale zwarte coltrui. Het is de bedoeling dat jij raadt welke emotionele toestand de expressie in hun gezicht vertegenwoordigt. Dat is, weten we uit ervaring, lastiger dan het lijkt.

Ga naar greatergood.berkeley.edu.

6 Wat is je seksuele geaardheid? 

Mocht je daarover twijfelen, dan is deze quiz wellicht een uitkomst. De quiz is in de jaren vijftig bedacht door de Amerikaanse bioloog en seksuoloog Alfred Kinsey. Volgens Kinsey is iemand niet per se hetero of homoseksueel, maar kan je seksualiteit ook ergens ertussen in liggen. Dus bedacht hij de Kinsey Scale. 

Doe de test bij Quest.

21 manier om nóg knapper te lijken.

7 Moet je je loopbaan omgooien?

Of misschien wel je hele leven. Het carrièreplatform Sokanu heeft een handige test om jouw professionele toekomst in het vizier te krijgen.

Kijk hier hoe jouw werkzame toekomst er idealiter uitziet.

quiz show