ASICS en WOOD WOOD flikken het wederom

Wat je krijgt als je Copenhagen-cool mixt met de Japanse esthetiek van ASICS? Verdomd fraaie sneakers is het antwoord.

Het Deense modemerk WOOD WOOD en ASICS werkten eerder al samen en dat leverde in 2017 ook al zeer fraaie sneakers op. Voor deze nieuwe collab ging men rond de tekentafel zitten en namen het ASICS-model GT-2160 onder handen. En het wiel werd niet compleet opnieuw uitgevonden: voor deze nieuwe sneaker werden de twee kleurstellingen die in 2017 waren gebruikt, opnieuw geïnterpreteerd en samengevoegd tot één.

En dat resulteert in de verschillende tinten van ‘greige’, een combinatie van, jawel, grijs en beige. Dat klinkt saai, maar dat is het allerminst. De grijs-, beige- en bruintinten worden namelijk subtiel afgewisseld met de nodige kleuraccenten. Ook zien we natuurlijk de klassieke zilvertinten terug op de sneaker. Deze zien we vaker terug bij de Japanners en staan synoniem voor de originele, strakke ontwerptaal die we vaker terugzien op items uit het rijke ASICS-archief.

De sneaker die WOOD WOOD en ASICS in 2017 uitbrachten, was toen een ASICS GEL-DS Trainer OG. Zoals gezegd was deze creatie de inspiratiebron voor de hernieuwde collab van dit jaar. “Ik zie deze sneaker als een voortzetting van de samenwerking uit 2017,” aldus Brian SS Jensen, medeoprichter van WOOD WOOD. “Destijds hebben we twee kleurstellingen van de DS Trainer gemaakt, die losjes geïnspireerd waren door de esthetiek van media-apparatuur spelers uit de jaren negentig en vintage apparatuur zoals Dieter Rams die ontwierp voor onder andere Braun.”

En het moet gezegd worden: deze ASICS WOOD WOOD GT-2160 is een goed gelukt project. Want ondanks het ‘greige’, het zilver en inspiratie uit oude apparatuur, oogt de sneaker juist heel modern en ‘techy’. En de kleuraccenten – een soort zalmroze aan de zijkant op de zool, de groene WW-lipjes en het blauw en geel op de achterkant – maken het helemaal af. De WOOD WOOD ASICS GT-2160 is online verkrijgbaar en kost €160.

Meer informatie vind je hier en hier