Psssst: auto van Steve McQueen kopen?

Je zal er wat voor over moeten hebben, maar deze SUV van The King of Cool kan de jouwe worden….

Een oude Chevy K5 Blazer uit 1970, ooit bezit van Steve McQueen, wordt volgende maand geveild. De SUV werd nieuw gekocht door zijn bedrijf Solar Productions en werd gebruikt als offroad-ondersteuningsvoertuig voor zijn Baja-raceteam.

Was getekend: Steven McQueen…

Van 10 tot en met 18 mei organiseert het Amerikaanse auto-veilingbedrijf Mecum een speciale Indy 2024-veiling. Onder de aangeboden auto’s bevindt zich de Chevrolet K5 Blazer. Natuurlijk was McQueen ook gek op motoren, maar zijn autoverzameling was ook niet te versmaden.

De carrosserie is afgewerkt met een glanzende laag in de kleur Citrusgroen. Onderaan om de carrosserie heen wordt het groen onderbroken door strepen van imitatiehout. Het belangrijkste verschil tussen deze Blazer en andere exemplaren van de eerste generatie is de grille. Het Baja-raceteam van de acteur verruilde het oorspronkelijke fabrieksonderdeel voor een exemplaar van een GMC Jimmy met vier koplampen. Voor gebruik, ’s nachts  in de woestijn, was dat handiger.

Verder is het natuurlijk niet meer dan logisch dat deze Blazer voorzien is van de krachtigste aandrijflijn die destijds verkrijgbaar was. Namelijk een 350 ci small-block V-8, goed voor 200 pk. Het Baja-raceteam deed nog wel wat aanpassingen aan de 4×4. Om de Blazer beter geschikt te maken voor de diepe zand- en woestijnomstandigheden van schiereiland Baja, werd de SUV uitgerust met Positraction-differentiëlen voor én achter. Positraction is een bestaande merknaam van General Motors voor een sperdifferentieel (LSD).

De auto heeft meer dan 130.000 kilometer op de teller staan. Maar ondanks zijn leeftijd ziet deze er nog erg goed uit. De Blazer zal op vrijdag 17 mei geveild worden. Mecum heeft geen schatting gegeven voor de SUV, maar de laatste keer dat hij op de open markt kwam, werd hij getaxeerd op $350.000. Er is weinig reden om aan te nemen dat de waarde ervan in de twee jaar daarna is gedaald… Liefhebbers zullen dus wel een goedgevulde portemonnee moeten meenemen…

Meer informatie vind je hier