Nieuwe rooftop-bar ‘above Amsterdam’

DoubleTree Hilton LuminAir
Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Op de laatste junidag van dit jaar heeft de nieuwe bar LuminAir in het hart van Amsterdam haar deuren geopend. De bar aan de Oosterdoksstraat biedt een adembenemend uitzicht over het centrum van Amsterdam middels gigantische raampartijen, reden waarom LuminAir zich profileert als The bar above Amsterdam.

LuminAir bevindt zich op een steenworp afstand van het Centraal Station, maar eenmaal binnen laat je de hectiek en de drukte van de stad achter je. Het interieur helpt ook mee. Het Eindhovense designbureau Kingkongs heeft wolkvormige installaties en lichtprojecties bedacht die met de waan van de dag mee veranderen. De uitgesproken kleuren, pluche stoelen en de ramen van vloer tot plafond accentueren de ambiance.

De bar is in de lengte gedacht, maar er is ook een ruim dakterras die het gevoel van rooftop bar nog het meest benadert. Op zomerse avonden ervaar je hier het kosmopolitische gevoel waar elke hotelbar naar streeft.

De speciale cocktailkaart van LuminAir is gebaseerd op lumen, het begrip waarmee de intensiteit van een lichtbron wordt geduid. Die kaart bestaat uit acht alcoholische en drie alcoholvrije signature cocktails, zoals de Clear Blue Sky, een bloemige cocktail van Lillet Blanc, crème de violette en kamillekombucha.

Het barmenu is uiteraard uitgebreider, met andere high-end cocktails en klassiekers.

LuminAir is overdag en ’s avonds geopend, in het weekend ook ’s nachts. Je kunt er lunchen, of opteren voor hoogstaande bites zoals oesters, sushi en softshellkrab, met extra aandacht voor de bitterballen met huisgemaakte bietenmosterd.

Van de dessertkaart valt het oog van ModMod op de Virgin Piña Colada, een chocoladekokosnoot gevuld met tropisch fruit en citruskokossorbet.

Op dezelfde verdieping als LuminAir vind je ook Eclipse, een vip-evenementenruimte die hetzelfde spectaculaire uitzicht biedt over de binnenstad van Amsterdam.

* * *

LuminAir, Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder