De (on)bekendste haarstukjes ter wereld

Voor de haartransplantatie was er de toupet. Deze vijf sterren kozen voor een pruikje.

Kaal worden is voor veel mannen een schrikbeeld. Anno nu kun je kiezen voor een haartransplantatie, vorige eeuw lag dat iets anders. Deze vijf bekende mannen kozen voor een haarstukje. Uit ijdelheid of met het oog op de carrière.

Burt Reynolds

De ster van onder meer Boogie Nights droeg toupetten gemaakt door Edward Katz. Reynolds in GQ: “De meeste mannen die een pruikje gaan dragen, overcompenseren – willen ineens véél haar. Dat oogt onnatuurlijk. Katz begrijpt dat en laat een haarstuk er heel natuurlijk uitzien. Maar mocht ik nog een keer gaan acteren, dan doe ik dat beslist au naturel, dus zonder toupet! Op de foto staat hij naast zijn tweede echtgenote Loni Anderon. Overduidelijk een periode dat Reynolds nog niet erg gecharmeerd was van natuurlijk.”

Fred Astaire

Fred Astaire danste de sterren van de hemel, maar helaas gaven zijn haarfollikels het halverwege zijn lange Hollywood carrière op. Nadat hij kaal werd droeg hij in films altijd een toupet. Privé koos hij liever voor een hoed of een pet.

Humphrey Bogart

In films werd Humphrey Bogart nooit zonder haarstuk gezien – dat was een harde eis van de Hollywood studios. In zijn privéleven had hij totaal geen moeite met zijn kalende hoofd. Hierboven zit Bogart (met haarstuk) er warmpjes bij: tussen echtgenote Lauren Bacall en Marilyn Monroe.

Andy Warhol

Kunstenaar Andy Warhol maakte bepaald geen geheim van het feit dat hij een pruik droeg. Integendeel: hij koos voor een kleur die mijlenver van zijn eigen haartint lag. Bovendien was zijn haarstuk zo synthetisch dat het nog net niet zelf ‘Pas Op! Brandgevaar!’ schreeuwde.

Frank Sinatra

Toen het haar van Frank Sinatra begon uit te vallen, geruime tijd nadat bovenstaande foto werd genomen, ging hij over op een onopvallend kort kapsel. Daardoor viel de stap naar een toupet minder op. Pas in zijn laatste jaren hing de zanger en acteur de toupet helemaal aan de Hollywoodwilgen.

Met kaal is uiteraard helemaal niks mis. Dat zie je hier.