Is kaal het nieuwe knap?

Veel mannen balen behoorlijk als ze hun haar verliezen. Maar er zijn ook heel wat mannen die er juist behoorlijk van opknappen…

Deze Karakteristieke Kale Kerels bijvoorbeeld.  

Bruce Willis

Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis in Duitsland, maar hij groeide op in New Jersey. Bekend werd hij in de jaren tachtig met de TV-serie Moonlighting. Zijn bos dunde toen al razendsnel uit. Beroemd werd hij met filmklappers als de Die Hard-franchise – in deel 5 was hij kaal. Hij was lang getrouwd met de ravissante actrice Demi Moore, in 2009 hertrouwde hij met model Emma Heming. Deze week maakte hij bekend te stoppen met acteren, omdat afasie bij hem is vastgesteld.

 John Travolta

Deze acteur brak eind jaren zeventig door met de films Saturday Night Fever en Grease. Daarna volgde een carrièredip, maar hij vond zichtzelf opnieuw uit in Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino. Na jaren zijn haar pikzwart geverfd te hebben zag Travolta het licht en schoor zijn gekleurde bos eraf. Jaren jonger in tien minuten.

Telly Savalas

Aristoles – wij mogen Telly zeggen – Savalas was een Amerikaans acteur van Griekse afkomst. Hij speelde heel wat rollen voor hij in de jaren zeventig wereldwijd doorbrak als de kale, lolly-zuigende inspecteur Theo Kojak in de gelijknamige politieserie. Heel Nederland zat aan de buis gekluisterd. Ook speelde Savalas de schurk in de James Bond-film On Het Majesty’s Secret Service uit 1969.

The Rock

Eigenlijke naam van deze Amerikaanse acteur en voormalig professionele worstelaar is Dwayne Douglas Johnson. Zijn eerste filmhoofdrol was in The Scorpion King uit 2002. Hiervoor kreeg hij het hoogste salaris voor een acteur in zijn eerste hoofdrol: 5,5 miljoen dollar. Johnson werd vanaf 2011 bij een breder publiek bekend door zijn rol in de franchise The Fast and the Furious. In 2016 was hij ’s werelds best betaalde acteur.

Pim Fortuyn

Politicus, auteur en columnist. Fortuyn was van 1990 tot 1995 bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij was lid van PvdA, later van de VVD, maar werd vooral bekend als lijsttrekker van Leefbaar Nederland en daarna Lijst Pim Fortuyn. De flamboyante Fortuyn werd in 2002 door Volkert van der Graaf vermoord: de eerste politieke moord in vredestijd in Nederland sinds eeuwen. De dramaserie Het Jaar van Fortuyn wordt nu uitgezonden op NPO.