De 12 bekendste tv-huizen en wat ze kosten

Benieuwd naar de huizen waar jouw favoriete karakters woonden en hoeveel ze waard zijn?

Hoewel we vaak het idee hebben dat de tv-helden (van vroeger) in kille Hollywood-studio’s leven, blijkt dat toch in veel gevallen niet zo te zijn. Veel series zijn namelijk op locatie opgenomen of het huis staat tenminste in een echte straat en niet op de backlot van Universal Studios.

Six Feet Under

2302 W 25th Street
Los Angeles, Californië
Waarde: $1.167.755
De familie Fisher was dan wel niet de meest gezellige en runden overdag ook nog eens een begrafenisonderneming, maar ze woonden wel in een huis van ruim een miljoen dollar. De villa staat in een buitenwijk van Los Angeles en telt met een oppervlakte van 587 vierkante meter maar liefst vijf slaapkamers.

Breaking Bad

3828 Piermont Drive
Albuquerque, New Mexico
Waarde: $165.510
De woonplaats van de wereldberoemde meth-dealende scheikundeleraar is één van de goedkoopste van het stel. Voor nog geen twee ton zou je dit stulpje in New Mexico al kunnen betrekken. Veel fans van de serie hebben dan ook al een (veel te hoog) bod gedaan. Nadeel is alleen dat de bewoners van het huis er al sinds 1973 wonen en absoluut niet van plan zijn om te verhuizen. Die gaan een riant pensioen tegemoet, denken wij zo.

Buffy the Vampire Slayer

1313 Cota Avenue
Torrance, Californië
Waarde: $636.064
Drie blokken verwijderd van de Torrance High School vind je het huis waar Buffy en haar moeder woonden.

Family Matters

5116 West Wrightwood Avenue
Chicago, Illinois
Waarde: $221.243
Je moet ‘m even zien, maar dan herken je de comedy over de familie Winslow meteen. Het knusse huis van de Winslow’s staat niet in Chicago, maar in Californië en is best goedkoop als je bedenkt dat er een enorme familie in moest wonen. Al werd dat natuurlijk gewoon gedraaid in een LA-studio.

The Fresh Prince of Bel-Air

251 North Bristol Avenue
Los Angeles, Californië
Waarde: $8.048.573
Officieel staat het huis van de Fresh Prince in het wijkje náást de welgestelde, luxe buurt Bel-Air: Westwood. De gigantische villa waar Will Smith heen verhuisde is goed voor ruim acht miljoen dollar. De gigantische villa heeft een oppervakte van bijna 600 vierkante meter en telt vijf slaap- en badkamers.

Full House

1709 Broderick Street
San Francisco, Californië
Waarde: $3.630.207
Hier heeft de Tanner clan uit de komische serie acht seizoenen lang gewoond. Het huis staat in Californië en is in 1900 gebouwd.

Modern Family

10336 Dunleer Drive
Los Angeles, Californië
Waarde: $2.265.880
Het vijfkoppige Dunphy gezin uit Modern Family heeft het ondanks de niet al te snuggere (of juist ‘coole’) Phil toch behoorlijk goed voor elkaar. De villa staat in Cheviot Hills en is onlangs verkocht voor $2,5 miljoen.

The Golden Girls

245 North Saltair Avenue
Los Angeles Californië
Waarde: $2.795.726
Het huis waar de vier vrouwen op leeftijd woonden, staat helemaal niet in het zuidelijke Florida, maar gewoon in Los Angeles. Zoals bijna alle huizen hier. Boris Tartikoff deed het idee voor de hilarische serie op toen hij bij zijn oudere tante op bezoek was. Hoewel de buurvrouwen non-stop aan het kibbelen waren, waren ook beste vrienden. The Golden Girls was geboren.

Happy Days

565 North Cahuenga Boulevard
Los Angeles, Californië
Waarde: $2.962.507
Het huis van Mr. and Mrs. C. heeft een heleboel meegemaakt. The Fonz liep er de deur plat en Ron Howard werd hiermee beroemd voordat hij achter de camera plaatsnam voor talloze klassiekers. Het huis mag er zijn met zes slaapkamers, twee badkamers en een zwembad.

Mad Men

675 Arden Road
Pasadena, Californië
Waarde: $1.653.621
Weer die nepperij. Don Draper’s landhuis met vier slaapkamers en drie badkamers staat niet net buiten Manhattan, maar gewoon in Californië. Dichtbij de Mad Men-studio’s. Ach, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

The Wonder Years

516 University Avenue
Burbank, Californië
Waarde: $717.495
Deze serie mag dan alweer ruim 30 jaar van de buis zijn, het huis staat er nog steeds. De makers lieten het altijd in het midden waar de familie Arnold woonde, maar het is dus in Burbank, Californië.