Blonds have more fun: Geef je innerlijke rebel de ruimte

Deze mannen gingen je voor en het heeft ze bepaald geen windeieren gelegd.

Onderstaande bekende mannen hebben ooit hun haar geblondeerd om aan het keurslijf ontsnappen. Vrouwen, geld en faam vielen hun daarna ten deel, je hoort ze dan ook niet klagen.  

Billy Idol

Deze Engelsman, in 1955 geboren als William Broad, begon als zanger bij punkband Generation X, maar maakte het als solozanger in de Verenigde Staten. Mede dankzij zijn kenmerkende geblondeerde haar en de opgetrokken lip, werd hij een succes op MTV.

Zijn quasi rebelse rock leverde joekels van hits op als Dancing with Myself en White Wedding. Inmiddels trekt Idol meer met zijn been dan met zijn lip, maar blond is hij nog altijd. Idol is inmiddels grootvader.  

Dennis Rodman

Deze voormalige basketbalspeler (1961) is na het beëindigen van zijn carrière in 2000 vooral bekend als presentator, acteur, ondernemer en controversiële mediapersoonlijkheid. Rodman staat bekend om zijn euh… enerverende privéleven. Zo had hij een affaire met Madonna en was hij op een blauwe maandag getrouwd met Carmen Electra.

Kuif boven baas

De boomlange Rodman, hij meet 2.01 meter, blondeert zijn haar al jaar en dag en kijkt niet op een tattoo of piercing meer of minder. Beetje vreemd: Rodman blijkt goede vrienden met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Justin Bieder

Uit Canada komt Justin Drew Bieber (1994). Hij groeide wereldwijd uit tot een tieneridool door een video die hij op zijn veertiende op youtube zette. In 2015 kwam hij met What Do You Mean, een hit die van hem eindelijk van het predikaat tieneridool verlostte. En bij een nieuwe sound hoort een nieuw imago: platina blonde lokken.

Sinds 2018 is hij getrouwd. Afgelopen maand maakte hij bekend het Syndroom van Ramsay Hunt te hebben, een infectie van de gehoorzenuw. Deze ziekte wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat verantwoordelijk is voor waterpokken en gordelroos.

Iggy Pop

Onvergetelijk is Pops’ optreden in 1977 waarin hij, toen nog met donker haar, tijdens het playbacken van zijn hit Lust for Life de plantenbakken door de TopPop studio gooit. Dat is voor het eerst dat Nederland te maken kreeg met de Godfather of Punk, zoals de bijnaam luidt van Iggy Pop, die in 1947 als James Newell Osterberg in een woonwagenkamp in Michigan is geboren. Opmerkelijk: Zijn ouders waren conservatieve christenen.

Pop is de uitvinder van het stagediven. In 2013 gaf hij aan daarmee te willen stoppen, omdat zijn lijf het niet meer trekt. In mei 2022 maakte Pop op Instagram bekend dat er een biertje met de naam Biggy Pop Hop is ontwikkeld. De opbrengsten daarvan gaan naar een goed doel.